Na, ki járt jól rászoruló gyerekek kedvezményes táboroztatásával? Persze, hogy Mészáros Lőrinc

  • narancs.hu
  • 2017. október 5.

Belpol

Meglepetés.

Az Erzsébet-táborokban hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető Erzsébet Üzemeltető Kft. több mint félmilliárd forintot költött 2014-től Mészáros Lőrinc különböző cégeinél, írja a 444.hu. Ezért az információért a lapnak egy évig kellett pereskednie, ami végül peren kívüli megegyezéssel zárult. A kft. azzal érvelt, hogy nem látnak el közfeladatot, és alapítványi, egész pontosan a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénzével gazdálkodnak, ami nem állami vagyon. Az érvelés nem állt meg.

A kiadott adatokból kiderült, hogy a Mészáros tulajdonában lévő Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66. Kft., a Vivenvíz Kft. és a korábban tulajdonában lévő Bakonyhús Kft. is jól járt a szerződésekkel. A lap szerint a programban részt vevő szállodák előszeretettel vásároltak tojást, pékárut, húst és ásványvizet a milliárdos felcsúti polgármester cégeitől.

De egy korábban Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó biztonsági vállalkozás neve is feltűnt az adatsorban. Összesen nettó 275 millió forintot fizettek a szállodák és a táborok őrzéséért a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Kft.-nek, aminek tulajdonosa a Civil Biztonsági Zrt. Ez utóbbi cégnek 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter volt a tulajdonosa.

(444)

Figyelmébe ajánljuk