Navracsics Tibor is kiállt a CEU mellett

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 02., 15:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Erre varrjon gombot Németh Szilárd.

„A csalás az csalás, akárki is követi el” – mondta pénteken a rádióban Orbán Viktor a CEU-val kapcsolatban, sőt azt is hozzátette Soros Györgyre utalva, „hiába milliárdos valaki, nem állhat a törvény felett”.

Noha azóta az amerikai kormánytól kezdve Nobel-díjas tudósokon át lassan a fél világ kifejezte szolidaritását az egyetemmel, úgy tűnik, Orbán nem tágít, és már holnap az Országgyűlés elé kerül az a törvényjavaslat, amely szigorítaná a külföldi egyetemek magyarországi működését.

false

 

Fotó: MTI/EPA – Stephanie Lecoq

Ennek fényében kifejezetten bátor lépésnek tűnik, amit Navracsics Tibor írt az Eurológusnak: „A Közép-európai Egyetem egyike a legfontosabb felsőoktatási intézményeknek nemcsak Magyarországon, de az egész európai felsőoktatási térségben. Ezért tartom fontosnak, hogy az esetleges szabálytalanságok korrekciója után zavartalanul folytathassa működését Budapesten.”

Különösen azután, hogy Németh Szilárd mai sajtótájékoztatóján arról beszélt: aki a „Soros-egyetem” pártját fogja, az Soros György embere.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 02., 15:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. április 03., hétfő 16:15
  Nem értettem, mi olyan furcsa Navracsicson: talán az új frizurája vagy az a sok EU-s csillag a háttérben? Sem ez, sem az: nincs rajta szemüveg!
 2. 1
  rworse
  2017. április 03., hétfő 14:16
  Félig-meddig kiállás, hiszen megadja a császárnak, ami a császáré az "az esetleges szabálytalanságok korrekciója" kitétellel, de azért eléáll az esetleges beszüntetési szándékoknak.
  Igazából nem tudom, mi Orbán szándéka, de valószínűleg reménykedik abban, hogy a CEU ellehetetlenül, mindenesetre addig is alkalmas propagandaáldozat a sorosbérenc egyetem.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra