Nem adják fel, már nemzetközi szolidaritási akció szerveződik a CEU-ért

  • narancs.hu
  • 2017. április 8.

Belpol

Április 17-én kék szalagot viselnek a tiltakozók.

Nem hagy alább a CEU melletti kiállás: csütörtök este az Oktatási Szabadságot csoport újabb demonstrációt hívott össze vasárnapra, tegnap 23 vezető egyetem írt levelet Orbán Viktornak, és Franciaország európai ügyekért felelős államtitkára, Harlem Desir is kiállt az intézmény mellett. Most pedig az I stand with CEU nevű Facebook-oldal hirdetett nemzetközi szolidaritási akciót április 17-re. Mint írják, azt szeretnék, ha mindenki valamiféle kreatív eseményt szervezne meg a saját hazájában a CEU-ért. Szerintük lehet ez egy demonstráció a magyar nagykövetség előtt, de akár aláírásgyűjtés, koncert vagy éppen felvonulás is.

Ha valaki mégsem szervez semmit a hétfői napra, akkor az akció kezdeményezői szerint készítsen magáról egy képet, amelyen kék szalagot visel, hiszen így is kifejezheti szolidaritását.

Global Action for Academic Freedom

On April 4, the Hungarian National Assembly passed a law amendment that could effectively force Central European University (CEU) out of Hungary. Many raised their voices in support of the university, including 14 Nobel Laureates and thousands of protesters on the streets of Budapest.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?