NOlimpia-népszavazás: védjük meg az országot!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 15:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy új civil csoport aláírásgyűjtést indított, hogy népszavazással akadályozzák meg a budapesti olimpiát és a vele járó anyagi káoszt.

A Momentum Mozgalom azért indította a NOlimpia kampányt, mert úgy gondoljuk, hogy 2024-ig fontosabb ügyekre kell költenünk adóforintjainkat, mint egy budapesti olimpia rendezése – olvasható a kampány Facebook-oldalán.

Az egyesület vezetője, Fekete-Győr András népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A kérdést a Fővárosi Választási Bizottság december 7-én hitelesítette. A népszavazás kiírásához 138 ezer aláírásra van szükség.

Ezen az oldalon aktivistákat keresnek, akik segítenek a gyűjtésben. A felhívásban ez áll: „A kormány gőzerővel dolgozik a 2024-es olimpia megrendezésére irányuló pályázatán, ahelyett, hogy az egészségügy és az oktatás évről évre súlyosbodó válsága, vagy nyomorban élő honfitársaink lennének napirenden. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság feltételként szabja meg, hogy komoly társadalmi támogatottsága legyen az olimpiai pályázatoknak, de a magyar kormány ezt figyelmen kívül hagyja. Mutassuk meg a kormánynak, hogy ellenzékben és elnyomásban is össze tudunk fogni, és döntsünk mi a fővárosunk, illetve Magyarország jövőjéről!”

Korábban írtunk arról, hogy működő demokráciákban miért szavazzák le sorra az olimpiarendezési próbálkozásokat, és arról is, hogy egy népszavazás miért rengethetné meg a kormányt.

Az utóbbi 50 évben minden egyes olimpia túllépte

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jan. 10., 15:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 23:00
  pannonia az olimpiából csak az O-t, az L-t és a P-t vállalja ...


  --------------------------------> $$$$$$$$$$
  --------------------------------> €€€€€€€€€€
  --------------------------------> nemzeti búúúúrzsoázia ...

 2. 3
  Hóvarjú
  2017. január 10., kedd 21:52
  Polipimpia
 3. 2
  szegedi789
  2017. január 10., kedd 21:48
  ez ám a demokrácia "megújítása", ehhez kellett brexit és trump ???, fogom és elköltöm előre a pénzetek, de ebbe bele se szólhattok, mert "kiskorúak" vagytok és buták a rendezés huncut részletkérdéseihez ... egyébként meg négy évente nagyon spontán fellelkesültök, mert nemzeti dicsőség , meg mi fene ... esetleg himnuszt is énekelhettek ... és kész ... azt hogy nincs meg az elit versenysport ( =3-4 sportág) háttere, tényleg milyen komcsi már ez a tömegsport mint szó is..., meg hogy 10xeresen túlszámlázzuk, ja és hogy az orosz titkosügynökök hogy lopják oda és vissza a pisimintákat, hááát, aranyoskáim, az bizony nagyon elveszti átláthatóolimpiarendezés - jellegét ...
 4. 1
  rworse
  2017. január 10., kedd 20:31
  Egyetértek. Talán az olimpiarendezéssel is, de azzal bizonyosan, hogy szükséges róla népszavazás, de azonnal.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra