Orbán hízelgett egy kicsit Putyinnak a vb-döntő előtt, de tárgyaltak Paks 2-ről is, és szeptemberben folytatják

  • narancs.hu
  • 2018. július 15.

Belpol

Gyors és praktikus vizit lehetett.

Orbán Viktor, ha már a vb-döntő miatt megint épp Moszkvában tartózkodik, beugrott egy gyors vizitre Putyinhoz, noha a Kreml külpolitikai tanácsadója, Jurij Usakov bejelentése szerint a magyar miniszterelnök várhatóan szeptemberben is Moszkvába utazik. Nem olyan meglepő ez, hisz’ az Orbán–Putyin-találkozók az elmúlt években megsűrűsödtek.

Ezúttal a futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap – legalábbis erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

false

 

Fotó: MTI

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság lebonyolításához. Kifejtette, hogy Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezése méltó volt az orosz kultúrához.

Ott ül Csányi Sándor is

Ott ül Csányi Sándor is

Fotó: MTI

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy „minden a korábban kialakított mederben halad”.

A megbeszélésen megerősítették a korábbi orosz közlést, miszerint szeptember 18-án tartják a következő magyar–orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk