Orbán Nagyváradon azzal hencegett, hogy Magyarországon „beteljesült az álom”

  • narancs.hu
  • 2017. október 2.

Belpol

Úgyhogy jó lesz a románoknak vigyázni.

A magyar miniszterelnök a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem tanévnyitóján mondott beszédet. Az MTI tudósítása szerint a nagyváradi újvárosi református templomban tartott rendezvényen Orbán kijelentette, hogy „a magyarok megerősödése hozzájárul a Kárpát-medencében élő

más népek békességéhez és jólétéhez

is”, majd így folytatta: „Mi készen állunk az együttműködésre, és aki együtt fog működni velünk, az jól fog járni, sőt már ma is jól jár. A szlovénok, szlovákok, szerbek és magyarok egymást erősítve fejlődnek,

és remélem, hogy egyszer Románia

is erre az útra lép majd" – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy szerinte mindez annak a következménye, hogy „sikerült erős és tekintélyes európai középállammá tennünk Magyarországot”.

false

 

Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Orbán szerint minden egyes nappal szélesebb lesz az alap, amelyre a magyarok az anyaországban, önök pedig Erdélyben, Partiumban saját jövőjüket építhetik. „Ma már van minek nekivetnünk a hátunkat.

Olyan erős a hátország,

amelyről egy évtizeddel ezelőtt legfeljebb csak álmodozhattunk. Az anyaország összeszedte magát és a saját lábára állt: munkaalapú gazdaság, családalapú társadalom, patrióta oktatás és nemzeti elvű külpolitika” – hangsúlyozta.

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.