Rétvári szerint jobb, ha mindenki ugyanabból a kottából játszik

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 29.

Belpol

Az államtitkár szerint a változatosság csak bajt okoz.

„Fontos, hogy egységes tankönyvekből tanuljanak a diákok, így sem az iskolaváltásnál, sem a felvételinél nem okozhat problémát az eltérő ismeretanyag” – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. Mindezt az államtitkár azzal tetézte, hogy szerinte az egységes tananyag segítség a hátrányos helyzetű diákoknak is, akiket a leszakadás veszélye fenyeget, és fontos az érettségi miatt is, hiszen a záróvizsgát tevők körülbelül azonos tudásanyaggal állhatnak a tanárok előtt.

Középen Rétvári és sok tankönyv

Középen Rétvári és sok tankönyv

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Ilyen erővel azt is mondhatta volna, hogy a változatosság csak bajt okozhat.

Az MTI tudósítása szerint viszont Rétvári azt mondta, 12,5 millió tankönyvet szállítottak az oktatási intézményekbe, ezek közül 8,5 millió új, az állam által kifejlesztett, míg 4 millió a különböző cégektől beszerzett tankönyv, amihez hozzátette: az elkövetkező években 900 új taneszközt fejleszt az állam; ezek között szerepelnek tankönyvek, munkafüzetek, segédanyagok és digitális anyagok.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?