Schilling Árpád: Aggaszt, hogy a világtól elzárt, gyáva közösséggé válunk

  • narancs.hu
  • 2017. október 10.

Belpol

A rendező szerint több olyan ember kellene, mint Simicska.

Schilling Árpád egy mai interjúban többek között arról beszélt, hogy milyen módon lehetne változást hozni ebbe az országba. Véleménye szerint ma Magyarország egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösség, nemzetközi viszonylatban pedig egy óriási fiaskó.

„A fontos témák a foci, a hittan, és hogy legyen-e lőtér, de arról nem beszélnek, hogy a gyerekek hogyan fognak megtanulni angolul, vagy hogyan használják a médiát, és egyáltalán, mit csináljanak a jövőjükkel.”

A parlamentről pedig azt gondolja, hogy egy kulturálatlan hely, amit a Fidesz tett azzá.

"Ha feláll Szabó Tímea és azt mondja, hogy több pénz kéne a mentősöknek, erre valaki azt válaszolja, hogy a kurva anyádat, és ennek nincsen semmilyen következménye. De ha Szabó Tímea felemel egy transzparenst, azonnal pénzbírságot kap. Én azt gondolom, hogy valami baj van. Azt gondolom, hogy ez nem a Szabó Tímea baja, ez egy kulturálatlan hely. És ezért elsősorban a Fidesz képviselői a felelősek." - mondta Schilling a 24.hu-nak.

Szabó Tímeával korábban pontosan erről a helyzetről beszélgettünk, az interjút itt olvashatja.

„A szemébe mondtam"

A Párbeszéd politikusai népszerűek, de magát a pártot nem sikerült behozni a köztudatba. Szabó Tímea rendre látványos akciókkal hívja fel a figyelmet ügyekre - legutóbb a civiltörvényre -, mégis sokszor az LMP-s Szél Bernadett-tel keverik össze. A Párbeszéd tagjai bizakodnak, hogy létrejön egy választási együttműködés.

A rendező egyébként üdvözli Simicska politikai törekvéseit, habár sajnálja, hogy mindezt bosszúból és nem meggyőződésből teszi, ugyanakkor szerinte több olyan gazdag ember kellene, mint Simicska, akik vagyonuk egy részét a politikai változás érdekében áldoznák be.

Figyelmébe ajánljuk