Szél Bernadett besokallt a Fidesztől: „A Fidesz már nem tud különbséget tenni az állami vagyon és a saját vagyona között”

  • narancs.hu
  • 2018. február 24.

Belpol

Az LMP társelnöke szerint a „polgári Fideszből semmi nem maradt, egy kommunista párt lett”.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton egy hónapok óta szunnyadó témában tartott sajtótájékoztatót, az ügynökakták nyilvánosságáról beterjesztett LMP-javaslatról beszélt.

Szél Bernadett keményen fogalmazott, szerinte „a régi, egykor liberális, aztán polgári Fideszből semmi nem maradt, egy kommunista párt lett”, mindezt szerinte pontosan alátámasztja az is, hogy „a Fidesz már nem tud különbséget tenni az állami vagyon és a saját vagyona között”.

Az LMP társelnöke „ipari szintű” korrupciót emlegetett, hozzátéve, hogy a Fidesz rendre a nemzeti tőkésosztályt emleget, miközben saját működését finanszírozza így illegálisan. „Úgy költik a pénzünket, mintha nem lenne holnap.”

A kormány a zöld párt miniszterelnök-jelöltje szerint komplett alternatív valóságot épít a párt szavazói számára: Orbán Viktor már vitázni sem hajlandó ellenfeleivel, mert az megmutatná a különbséget a magyar valóság és a Fidesz valósága között.

Szél aggodalmának is hangot adott, miszerint komolyan aggódik a választás tisztasága miatt, ezért minden ellenzéki párttal kész együttműködni annak érdekében, hogy minden szavazóhelyiségben legyen ellenzéki és civil megfigyelő is, akik felügyelik a törvényes szavazást.

A Fidesz a Szél Bernadett sajtótájékoztatóján elhangzottakra ezzel az elképesztő című közleménnyel reagált.

Fidesz: A reménytelenség gyűlöletet szít

Mondják háromévnyi gyűlöletpropaganda után.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?