Összefogás indult a kormány gyűlöletkeltő plakátkampánya ellen, egyre többen utasítják el a propagandát

  • narancs.hu
  • 2017. július 5.

Belpol

Nem akarják hagyni, hogy a plakátokra milliárdokat eltapsoló kormány nevessen a végén.

A Szabad Pécs ír arról, hogy tiltakozó petíció indult a kormány plakátkampánya ellen, amely miatt a napokban többen is felemelték a hangjukat. Bokros Lajos fasisztának nevezte Orbán Viktort, Török Gábor politológusnak pedig Orwell klasszikusa, az 1984 egyik részlete jutott eszébe.

Most pedig egy petíció is elindult a gyűlöletkeltés minden formája ellen. A kezdeményezés elindítója, Dárdai Zsuzsa azt írja: „Ti, akiket ugyanúgy megdöbbent a Soros György ellen szétszórt gusztustalan plakátfergeteg, mint engem, akik zsigerből elutasítjátok a gyűlöletkeltés minden formáját, akik úgy érzitek, hogy az ország gazdasági és társadalmi vezetői ezzel a plakáttal és a sok előzővel túllépték az emberi- és politikai tisztesség-minimum legalsó szintjét is, írjátok alá ezt a petíciót! Tiltakozzunk!”

Aláírás a Soros György elleni plakát miatt

Ti, akiket ugyanúgy megdöbbent a Soros György ellen szétszórt gusztustalan plakátfergeteg, mint engem, akik zsigerből elutasítjátok a gyűlöletkeltés minden formáját, akik úgy érzitek, hogy az ország gazdasági és társadalmi vezetői ezzel a plakáttal és a sok előzővel túllépték az emberi- és politikai tisztesség-minimum legalsó szintjét is, írjátok alá ezt a petíciót!

A kezdeményezést több mint 3 ezren írták eddig alá, de nem tudni, mi lesz a szignók sorsa.

Figyelmébe ajánljuk