Szili Katalin is lemond kormányzati tisztségéről, hogy megtarthassa állását az egyetemi kuratóriumban

  • narancs.hu
  • 2023. február 27.

Belpol

Jól fizető állás, és megszakadni sem kell benne. Lépésük talán még az EU-nak is tetszeni fog.

Február 9-én a kormány bejelentette, hogy Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály elköszön az egyetemi kuratóriumi tagságától, mégpedig az EU követelése folytán, miszerint összeférhetetlenség miatt ne politikusok vezessék az egyetemeket.

A 24.hu négy olyan kormányzati szereplőről tud, aki inkább a kuratóriumi tagságát tartja meg, és lemond a kormányzati megbízásáról. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, Guller Zoltán miniszteri biztos, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Wáberer György kormánybiztos.

Wáberer távozásáról, illetve maradásáról a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítványban eddig is lehetett tudni. Guller a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökeként dolgozik tovább. Szili Katalin a pécsi Universitas Quinqueecclesiensis Alapítványban ül.

Bedros, a Szent Imre kórház főigazgatója a Semmelweis Egyetemet fenntartó Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány tagja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?