Tarsoly Csaba Ghaith Pharaonnal tárgyalt a Quaestor bedőlése előtt

szerző
Keller-Alánt Ákos
publikálva
2016. nov. 23., 10:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Igen, azzal a Pharaonnal. Pikáns részlet a holnap megjelenő nagyinterjúnkból.

A holnap megjelenő Magyar Narancs exkluzív interjút közöl Tarsoly Csabával, a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottjával. Tarsoly letartóztatása óta először szólalt meg nyilvánosan, és kendőzetlenül beszélt a Quaestor bedőlésének körülményeiről.

Tarsolyt többek közt a Quaestor befektetéseiről is kérdeztük. Így került szóba a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrész, a Duna City.

Budapestnek ezzel a részével sokan akartak már kezdeni valamit az elmúlt évtizedekben – így volt ezzel Quaestor-csoport is, mikor hozzájuk került a terület tulajdonjogának 50 százaléka. A Soroksári-Duna-ág mentén mintegy 33 hektáron 500 000 m² alapterületű ingatlanfejlesztés volt tervben. „Ezzel kapcsolatban jött egy kérés, hogy nincs Budapesten normális konferencia-központ. Ezért mi a Duna Citybe terveztünk egy 10 ezer fős központot szállodával, a Finta Építész Stúdió segítségével. Ez a beruházás a bíróság által kirendelt szakértő szerint is egy 300 milliárd forintos projekt lett volna” – mondta nekünk Tarsoly. A Quaestor nagy reményeket fűzött a projekthez, amely óriási bevétellel kecsegtetett.

Pharaon

Pharaon

Fotó: Attock Refinery

Tarsoly reményei nem is voltak alaptalanok: kormányzati segítséget is kapott a megvalósításhoz. Állítása szerint egyenesen Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminisztériuma hajtott fel egy befektetőt a Quaestornak, hogy végre beindulhasson a projekt. „2015 elején a Külügyminisztérium hozott is egy Ghaith Pharaon nevű szaúd-arábiai befektetőt tárgyalni. A Buddha Bárban volt egy nagy ebéd, ahol bemutattak neki és a titkárának, aztán én is meghívtam őket ebédelni. Utána megjelentek az irodámban a befektetők, és elmondták, hogy beszállnának a Duna City fejlesztésébe. Én kicsit keveselltem a felajánlott összeget, amire azt mondta a szaúdi befektető, hogy ha adok neki öt százalékot, akkor megszervezi a finanszírozást.”

Igen, pontosan arról a Ghaith Pharaonról van szó, aki – ahogy azt a Magyar Narancs feltárta – megvásárolta az Orbán Viktor miniszterelnök szomszédságában lévő telket, mellé még két kastélyt (Hőgyészen és Seregélyesen), valamint a Postabank-székházat – ez utóbbit egyenesen egy Tiborcz Istvánhoz köthető cégtől. Az a Ghaith Paharon, akinek első számú intézője a Narancs fotóinak tanúsága alapján Tiborcz Istvánnal tárgyalt, és akinek a hajója, ahogy a Narancs kiderítette, Mészáros Lőrinc jachtja közelében parkolt le egészen véletlenül idén nyáron az Adrián.

Ez a Pharaon ugyanaz a Pharaon, akit többek között pénzmosás és terrorizmus támogatásának gyanúja miatt évtizedek óta köröz az FBI. Ezt a Pharaont mutatta be a Külügyminisztérium Tarsoly Csabának, méghozzá a Quaestor bedőlése előtti hetekben.

Tarsoly Csabával készült interjúnkat a november 24-én, csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatják.

szerző
Keller-Alánt Ákos
publikálva
2016. nov. 23., 10:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 rworse
  rworse
  2016. november 23., szerda 21:21
  Komcsi, komcsi, komcsicsi,
  Mindig csak a Komcsicsi.
  Én meg csak azt kérdezem:
  Miért nincs nekem?
 2. 5
  Ferenc Bugán
  2016. november 23., szerda 16:50
  A komcsikám kire vonatkozik? A tagkönyves Lacikára vagy Viktorra? Valószínüleg rájuk gondolhattál

  mert ők akarnak terelni,. de te miért nem hívod fel a figyelmüket hogy ez nem fog sikerülni.A fáraó átka

  kisérni fogja ezt a fideszes komcsi bagázst még hosszú ideig! amen!
 3. 4
  Abádi Szabó Imre
  2016. november 23., szerda 15:04
  "...amit ma baloldalnak hívnak, tökéletesen alkalmatlan a kormányzásra."
  Kedves agyatlan barátom, de mit is szerettél volna mondani? Mert szerintem meg hiába vagy te teljesen elmebeteg, azzal még nem lehet elterelni a figyelmet Gaith és a simlisek kapcsolatáról.
 4. 3
  Veronika Laska
  2016. november 23., szerda 13:39
  Na de kérem, szépen miért tetszenek csodálkozni? Orbán posványfürdőn elmondta 2014.-n!
  "Bármi megtörténhet” Történik is
 5. 2
  Laszlo Benko
  2016. november 23., szerda 13:36
  Hát ezzel a pharaon- és egyéb gittrágással nem lehet elterelni a figyelmet, komcsikáim, arról a tényről, hogy ez a gittegyletgyűjtemény, amit ma baloldalnak hívnak, tökéletesen alkalmatlan a kormányzásra.
 6. 1 rworse
  rworse
  2016. november 23., szerda 12:35
  De már hogy lehetne ez ugyanaz a Pharaon, akit természetesen már rég elfogtunk volna, ha ugyanaz lett volna.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra