Titokban magyar katonai küldöttség járt Ukrajnában, Ruszin-Szendi Romulusz vezette

  • narancs.hu
  • 2022. július 8.

Belpol

Az ukrán hadsereg főparancsnokával, Valerij Zaluzsnyij tábornokkal találkozott. A magyar küldöttséget végigvitték a legnagyobb orosz pusztítás helyszínein is.

Bár úgy tűnik, Orbán Viktor ukrajnai látogatása nincs napirenden a magyar hadsereg vezetése azonban csütörtökön látogatást tett az oroszok által lerohant Ukrajnában. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara a Facebookon tett közzé beszámolót sok képpel, melyből kiderül, a magyar katonai küldöttséget Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka vezette.

A beszámoló szerint Ruszin-Szendi a látogatáson Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is találkozott, aki „kedves barátja” érkezését „óriási támogatásként” értékelte az oroszok ellen vívott honvédő háborúban. Zaluzsnyij a bejegyzés szerint arról beszélt, hogy nagyra értékeli magyar kollégájával ápolt „professzionális és baráti” viszonyt, és elégedett a két állam közötti katonai együttműködéssel.

Úgy tudni, a látogatás során az ukrán fél tájékoztatta a magyarokat Ukrajna biztonsági helyzetéről, a harcok eddigi menetéről, és az oroszok által elkövetett háborús bűnökről. Beszéltek a háború lehetséges további forgatókönyveiről és az orosz-fehérorosz határ biztonsági helyzetéről is.

A magyar küldöttséget körbevitték a legnagyobb orosz pusztítás helyszínein is, jártak Hosztomelben, Irpinyben, Borodjankában, Odesszában és Mikolajivban is. A delegáció Kijevben megtekintette az új „Ukrajna keresztre feszítése” című kiállítást az Ukrán Nemzeti Történeti Múzeumban, amelyet a hadszíntérekről összeszedett orosz hadi felszerelésekből állítottak össze.

(Facebook/Ukrán Fegyveres Erők)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk