Trágár kommenteket írt Cseh Katalin posztjához a főorvos, a kórház felfüggesztette

  • narancs.hu
  • 2024. április 29.

Belpol

Miután a párt az UEFA-hoz fordult, hogy megakadályozza a Gazprom-Fradi-üzletet. 

Szokatlanul durva és trágár kommenttel reagált a nyíregyházi kórház csoportvezető főorvosa Cseh Katalin pénteki Gazprom–Fradi-szponzorációs Facebook-posztjára – írja a Telex

A szülész-nőgyógyász két kommentjét az alábbiak voltak, melyeket betűhíven idézünk:

Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!

Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…

A kommenteket Kornafeld János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyásza írta. A nyíregyházi Jósa András tagkórház csoportvezető főorvosa azzal kapcsolatban reagált így, hogy Cseh Katalin bejelentette: az UEFA-hoz fordul a Momentum, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját. 

 
Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője beszédet mond az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráción Budapesten, az orosz nagykövetség épülete közelében 2024. február 24-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

„Felháborodással szembesültünk az Ön által megosztott bejegyzéssel. Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük” – reagálta hétfőn a kórház a lapnak, miután a lap megkereste a hozzászólásokkal kapcsolatban. 

„Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy a magyar közbeszéd jelenlegi állapotában a véleménykülönbségek normális és civilizált kifejezése helyett sokkal inkább az ilyen uszításra, hergelésre tevődött át a közbeszéd. Én természetesen teljesen elfogadom azt, hogy ha valaki nem ért egyet velem, vagy nem ért egyet egy politikai oldal véleményével” – reagálta a lapnak Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. 

Frissítés

A kórház hétfőn kirúgta Kornafeld János, számolt be a Telex

A Gazprom-Fradi-szponzorációval az elmúlt napokban több cikkünkben is foglalkoztunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk