„Vegyél egy vödör festéket!” – Schilling Árpád videója a szombat esti tüntetőkhöz

  • narancs.hu
  • 2017. április 15.

Belpol

Schilling szerint nem szabad hagyni, hogy az ellenzéki pártok kisajátítsák a megmozdulásokat.

A következő országgyűlési választás bojkottálására szólít fel legújabb videóüzenetében Schilling Árpád, a Krétakör alapító-vezetője. Szerinte erre azért is van szükség, mert a jelenlegi hatalommal, Orbán Viktorral és embereivel már nem lehet mit kezdeni.

A Jászai Mari-díjas rendező a tüntetőkhöz szólva úgy fogalmazott: „Ezt az energiát, ami most összegyűlt az utcán, ne adjuk oda egyetlen ellenzéki pártnak se. Amit mi most csinálunk, az egy nemzeti ügy, ez a magyarok ügye. Ez nem lehet senkié, ez mindenkié”. Schilling szerint ez nem azt jelenti, hogy ne menjenek tüntetni az ellenzéki pártok szimpatizánsai, de a demonstrálók ne hagyják kisajátítani a megmozdulásokat, mert akkor elveszítik az erejüket.

Külön kéréssel fordult az ellenzéki pártokhoz, akiket arra szólított fel, hogy bojkottálják a következő évi országgyűlési választást, így talán nyomást tudnak gyakorolni a kormányra, hogy a jelenleginél arányosabb és tisztességesebb választási rendszert fogadjanak el.

Végül így fejezi be videóját Schilling: „Befesteni bármelyik állami intézményt jogod van. (…) Vegyél egy vödör festéket!”

 

 

A szombati lesz az eddigi leghangosabb tüntetés

Nagy buli lesz a Szabadság téren. Szombaton a kormány megfélemlítő politikája ellen lehet tüntetni a Szabadság téren. "Azért, hogy megmutassuk, egy országot nem lehet elhallgattatni! Senki se számítson azonban hagyományos demonstrációra. A beszédek mellett ezúttal a zenén, a táncon, és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly" - írják a szervezők.

Figyelmébe ajánljuk