„Nosza, verekedjünk meg?” – Gáti Oszkár nyílt levélben osztja ki a tüntetőket megfenyegető Bayer Zsoltot

  • narancs.hu
  • 2017. április 15.

Belpol

A Fidesz házi publicistája egy verset is kapott ajándékba.

A folyamatosan izmozó kormánykedvenc, Bayer Zsolt a napokban blogposztjában fenyegetett meg több tízezer embert, miután a kormány ellen tüntetőknek címezve habzó szájjal közölte:

„Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”

Az általános felháborodáson túl Bayer mondataiból feljelentés is lett, az LMP közösség elleni uszítás miatt fordult a hatóságokhoz. A botrány újabb fejezetében most Gáti Oszkár Jászai-díjas színművész nyílt levélben próbálja meg helyretenni a Magyar Idők publicistáját. „Nem tudom, van-e értelme elemezni egy temetőgondnoknak, másod-harmad vonalbeli színésznek az Ön osztályon felüli gondolatfolyamát?  Annyian hozzászóltak már és mondtak mindenfélét, írtak, ötleteltek” – kezdi a Facebook-oldalán közölt levelét Gáti, aki így folytatja: „Felmerült Önben, hogy lehet a Békemenetből Háborúmenetet fabrikálni? Elég egy ügyes szófordulat, kis pici fenyegetés? Azt sugallja az írása, hogy háborút akar? Azok ellen a magyarok ellen, akik nem úgy magyarok, ahogy Ön, hanem csak egyszerűen magyarok?”.


false

 

Fotó: MTI

 

„Polgárháború? Az nekünk most jól állna?  Ön szerint hiányzik is? Nosza, verekedjünk meg? A Békemenet aktivistái az idősebb korosztály képviselői, megtapasztalták már, mi a háború? Őket nehéz lesz rávenni, hogy fiatalokat gyilkoljanak?  Bár, ki tudja?

A tüntetők jobbára fiatalok – egy másik író-olvasó ember megfogalmazásban "analfabéta" fiatalok –, hogy fogja ezt összehozni? Haladnak az Andrássy úton a Hősök tere felé /ahol a Hősök vannak/ és aki nincs a zászlójuk alatt, a molinójuk mögött, azt kirángatják a lakásokból és leverik, mint srác korunkban a grundon? Az a baj, hogy nincs már grund? Vagy az egész ország azzá vált? És Ön most azt tervezi, hogy csatatér legyen belőle?” – áll a nyílt levélben.

A győri Menház Színpad vezetője a szombathelyi teátrum botrányos igazgatói pályáztatása során is kifakadt, szintén a közösségi oldalon egyebek közt ezt írta: „Tökéletesen lenulláztatok egy embert, egy társulatot, egy életet, egy művészi hitvallást, ambíciót. Gőgösek vagytok. Gyávák. Lehet, hogy el se olvastátok a pályázatot, nem is kell. Jordán 73 éve a pályázat. De ezt ti leszartátok. Föltettétek, ki-ki a saját fejére a koronát. Ez a ti királyságotok. Kis királyságotok. Még annál is kisebb".

Gáti Oszkár a Bayernek címzett nyílt levelét egy videóval zárja, amelyen a színész Gyóni Géza Csak egy éjszakára című versét mondja el.

Figyelmébe ajánljuk