Vétóval vágna vissza Orbán a Norvég Alap miatt

  • narancs.hu
  • 2021. november 24.

Belpol

Az EGT országainak együttműködési nyilatkozatát harminc év után először nem fogják kiadni. Orbán revansa miatt.

Magyarország megakadályozza, hogy az Európai Gazdasági Térség országai mai brüsszeli találkozójukon közös közleményt fogadjanak el — írja a Népszava.

Az információhoz több, egymástól független diplomáciai forrásból jutottak, eszerint  tehát ez lesz az első alkalom az Európai Unió tagállamait (plusz Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát) magában foglaló szervezet közel 30 éves történetében, hogy a résztvevőknek nem sikerül zárónyilatkozatot jóváhagyniuk az együttműködésük fejlesztéséről.

Azt írják: Orbánék vétója lehet első visszavágás Norvégiának, amiért a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban nem nyújtott támogatást Magyarországnak a Norvég Alapból. Hozzáteszik, hogy a megtorpedózott deklarációnak valójában elsősorbanpolitikai, mintsem gyakorlati jelentősége van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.