Egyre több fotó érkezik bántalmazott nőktől

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 15.

Bűn

A családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg.

Egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook-oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A képek a NANE Facebook- és Instagram-oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon követhetők, és december 9-én és 10-én egy kiállítás keretében is megtekinthetők lesznek a 2B Galériában.

A #Vankepemhozza közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Nane

Nane

Fotó: NANE Facebook

 

A jelentkezők vankepemhozza [at] nane [dot] hu címre küldhetik be fotóikat egy pár mondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható.

A kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra is, amely az idén azokra a dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban is meg lehet tenni a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, és december 10-én a 2B Galéria kiállításával zárul.

Figyelmébe ajánljuk