Charlie Rose, a CBS sztárja is belebukott a zaklatásba

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 21.

Bűn

Nyolc nő vádolta meg a Washington Postban.

Három médiumban is felfüggesztették hétfőn Charlie Rose, az egyik legtekintélyesebb amerikai televíziós újságíró műsorait, mert nyolc nő szexuális zaklatással vádolta meg.

A történtek idején 21 és 37 év közötti nők a The Washington Post című lapnak arról számoltak be, hogy a most 75 éves Rose akaratuk ellenére szexuálisan közeledett hozzájuk, telefonon zaklatta őket, meztelenül jelent meg előttük, mellüket, feneküket, nemi szervüket fogdosta. Az első kitálalót az 1990-es éves elején zaklatta Rose, a legutóbb eset 2011-ben történt. A nők mind Rose showműsorában dolgoztak vagy szerettek volna dolgozni.

Charlie Rose a CBS televízió reggeli műsorának és vasárnaponként jelentkező 60 minutes című magazinjának egyik vezetője, talk-showja fut a PBS közszolgálati televízióban és dolgozik a Bloomberg hírügynökség televíziójának is. A The Washington Post információi után mindhárom médiumnál felfüggesztették műsorainak gyártását és sugárzását.

Rose itt épp Aszaddal készít interjút

Rose itt épp Aszaddal készít interjút

Fotó: MTI/EPA/SANA

"Nagyon nagy zavarban vagyok" - fogalmazott a veterán újságíró hétfőn este kiadott közleményében. A zaklatások közül némelyiket elismerte. "Időnként érzéketlenül viselkedtem, s ezért vállalom a felelősséget, de nem gondolom, hogy valamennyi vád helytálló" - olvasható Rose közleményében, amelyet a The Washington Post szerkesztőségének küldött meg.

Figyelmébe ajánljuk