Arra kérte őket, hogy hozzanak neki más nőket

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. november 22.

Bűn

Újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban.

John Konyers képviselő személyében újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban.

A 88 éves politikus a kongresszus egyik legprominensebb afroamerikai képviselője, akiről a BuzzFeed internetes hírportál hozta nyilvánosságra a szexuális zaklatásról szóló vádakat:

John Konyers

John Konyers

Fotó: AP

 

Konyers közpénzből finanszírozta az egyik munkatársnőjének szexuális zaklatás miatt kifizetett kártérítést.

A BuzzFeed szerint az idős politikus évtizedeken keresztül "tett szexuális ajánlatokat női munkatársainak, nemi aktusokat szorgalmazott, arra kérte őket, hogy hozzanak neki más nőket, akikkel feltételezhetően szintén szexuális kapcsolatot létesített".

Konyers irodája először nem reagált a vádakra, a demokraták sem tettek közzé nyilatkozatot, Paul Ryan házelnök viszont közleményt adott ki, amelyben „rendkívül zavarba ejtőnek” nevezte a nyilvánosságra került információkat.

Kedden délután a képviselő felemás nyilatkozatokat tett. Először tagadta a vádakat, majd később egy közleményben azt elismerte, hogy 2015-ben 27 ezer dollárt fizetett az egyik munkatársnőjének hallgatásáért cserében. Viszont a többi vádat kategorikusan tagadta.

Charlie Rose, a CBS sztárja is belebukott a zaklatásba

Nyolc nő vádolta meg a Washington Postban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?