Marton László balra el, vagy ha úgy tetszik, felfüggeszti oktatói tevékenységét

  • narancs.hu
  • 2017. október 20.

Bűn

De továbbra is rágalomnak tartja Sárosdi Lilla vádjait.

A Sárosdi Lilla színésznő által tegnap megnevezett zaklató, Marton László levelet küldött a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorának, amelyben azt írja,

oktatói tevékenységét felfüggeszti, ameddig vizsgálat folyik ellene.

Az osztályvezető tanár ismét azt írja, hogy a személyével kapcsolatos állítások valótlanok, és annak érdekében, hogy az általa annyira szeretett növendékek körében semmiféle zavar ne támadjon, a vizsgálatig – amelynek áll elébe – felfüggeszti oktatói tevékenységét.

Miután Sárosdi tegnap egy Facebook-videóban kimondta Marton nevét, a Vígszínház főrendezője közleményt adott ki, amelyben azt írta, „Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére.”

Nem sokkal később a Színművészeti hallgatói petíciót indítottak, amelyben azt kérték, függesszék fel Marton oktatói tevékenységét addig, amíg „szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága”.

(via 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?