Egészségtan

  • Varga János
  • 2003. július 17.

Egotrip

Szemhigiénia, ivari élet

Szemhigiénia, ivari élet

A szem egészségét és erejét leginkább károsító dolgok:

1. Marihuána: A fényérzékenység miatt a szemrés mongoloid vonásokat vesz fel. A szemfehérje vérerekkel belövelltté válik. A szem égető érzése közismert.

2. Nemalvás: A szemben képződő csipa (szemtakony) fokozott termelődésére számíthatunk. Az ébredés után közvetlenül a primer v. elsődleges csipát találjuk a szemünkben. Jellemző rá a bő mennyiség és a részleges beszáradás (fika). Az ébrenlét során, az első mosakodástól a másodikig viselt szemtakony a szekunder csipa. Ez viszonylag hamar képződik. A nap folyamán termelődött további csipákat tercier csipáknak nevezzük, függetlenül a mosakodások számától.

3. Bujálkodás. A vérnyomást és ezáltal a szemgolyó nyomását szélsőséges értékek között rángatja a nemi gyönyörök hajszolása. A szemnyomás alkalmankénti megemelkedése erős igénybevételt jelent a szemereknek. Az eredmény a füves szembevérzéshez hasonló. Az ilyen tobzódások alkalmával kerüljük az erős fényt, az olvasást, és - ha kell - gondoskodjunk Krokodilkönny szemcseppről.

4. Bevillanásos retinafekély. Huzamos nemalvás, fokozott igénybevétel és tetemes amfetaminfogyasztás után tapasztalható. A látótérben meglepetésszerűen vakítóan fényes bogarak kezdenek kavarogni. Megfigyelések szerint a rajzás hirtelen vérnyomásváltozás után jön, felállást, leugrást vagy gyors megfeszülést követően. Tehát a szemerek traumája az ideghártya fénysikolyát okozza. A rajzás beálltakor általában már állandósultak a látótér perifériáján integető víziók. Sürgősen pihenjünk!

5. Napszemüveg viselése. A napszemüveg jó szolgálatot tehet, nemcsak amikor déli verőfényben rójuk a vakító utcákat, hanem mikor jobbnak látjuk belövellt, összeszűkült szemeinket elrejteni a szembejövők elől. Vigyáznunk kell azonban, mert mint minden, ez is függőséggé válhat, odáig fajulva, hogy még egy öngyújtó lángja is bántó lesz fedetlen szemünknek. Az üveg színe alapvetően determinálja hangulatunkat.

Ivari élet

A hasfalon caudalis irányba keresztülfut egy vastag ér, abban van egy billentyű. Ez a billentyű felsőbb idegi és hormonális szabályozás alatt áll. Nyílása szerint a vér vagy az agyba inkább, vagy a faszba áramlik. Az idegi gyorsan nyit az agy rovására, a hormonális lassan zár. Neve: agy-faszi billentyű.

Baszdüh. Nehéz gyötrelem szervezetünknek és nekünk magunknak egyaránt, ha a kívánt nő ivarilag csalogat, de nem enged. Mindenféle igyekvésünk ellenére elodázódik az aktus fölösleges jelenlévők, alkalmatlan környezet vagy a női szeszély okán. Az agy-faszi billentyű fokozott igénybevétele, majd fáradása ilyen-olyan zavart idéz elő az elmében. A buzgó vér hol leáramlik az ivari készülékbe, hol visszakényszerül a koponyába, oda bemosva a lent felkavarodott tesztoszteronmolekulákat. Bocsánatos bűn, mikor ettől az egyed türelmetlenné, sőt ingerlékennyé válik. Ha a nő elejét akarja venni a hím ivar efféle dühének, bátran hitegesse, biztassa, de később járjon kedvében, kettejük javára.

Szeretni lebénulásig. Egész napos dévajkodás, telhetetlen együttlét alaposan lezsarolja a szervezetet. Az agy-faszi billentyű kiakad, az idegrendszer porhanyóssá válik. A szem először kiszárad, majd elvizenyősödik. A nyálkahártyák kimarjulnak, olykor a bőr felszakadozik, véraláfut. Az éhségérzet diszkréten visszavonul, míg a szomjúság a gyertyát tartja. Ha két ember ágynak esik, és a kölcsönös függőség jegyében mérték-telenkednek, ak-kor aggodalomra nincs ok.

Fajtalankodás. Fajtalankodásnak tekintünk minden olyan ivari örömszerzést, hóbortot, ami a szokások alkalomszerű bővüléseként fogható fel. Bármi legyen is ez, abban a pillanatban, hogy szokássá vált, elveszti fajtalankodás jellegét. Másképp alkotó együttlétnek nevezhetjük.

Segédeszközök, intim felszerelések. Az ember részben eszközhasználatával, részben az ivari örömök tudatos kihasználásával különült el az állatvilágtól. Hogyne élne olyan ravaszságokkal, amik még tovább színesítik a fajtalankodás amúgy is tarka palettáját? Senki ne idegenkedjen olyasmitől, amit már megkívánt.

Húgyutak

Vizelet-visszatartás. Hasonlóan a bélvéragy-effektus jelenségéhez, ha társadalmi, urambocsá' fiziológiai vagy egyéb kényszerítő okok miatt nem vizelhetünk, a vizelet káros molekulái - a növekvő nyomás miatt - bekényszerülnek a vérpályába. Karbamid, húgysav és nehézfémsók bénult martalékává válik az egész idegrendszer.

Ha gyakran fordul ez elő, akkor öregkorunkra olyan betegségünk lesz, hogy nem sikerül majd pisálni, amikor akarunk, de amúgy folyamatosan csöpög a húgy. A húgycső körül gyűrűző izmok ereje lankad, felmondják a szolgálatot, és fokozatosan zsírszövetté alakulnak. Zsírfaszúság lép fel.

Figyelmébe ajánljuk