A Fidesz kitiltja Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről

  • narancs.hu
  • 2018. január 15.

Fekete Lyuk

Annak ellenére, hogy a bizottságnak maga Szél Bernadett is tagja.

Mivel Soros György a Fidesz alternatív valóságában hatalmas nemzetbiztonsági kockázatot jelent, természetes, hogy a „Soros-tervvel” nemzetbiztonsági bizottsági üléseken is foglalkoznának, viszont ott már nem látnak szívesen ellenzéki politikusokat, egészen pontosan Szél Bernadettet nem, aki nem mellékesen bizottsági tag. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke ezt azzal indokolta, hogy az LMP a Sorosról szóló nemzeti konzultáció alatt mindvégig a „Soros-tervet” támogatta, aki pedig ezt teszi, az a „Soros-birodalom” érdekében hoz döntéseket.

Mai sajtótájékoztatóján egyébként megkérdezték Németh Szilárdot azzal kapcsolatban, hogy milyen alapon lehet bizottsági tagot kitiltani az ülésekről, aki a már megszokott cinizmussal azt felelte: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amikor a „Soros-tervről” fognak beszélni, az LMP társelnöke nem vehet részt.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?