Balog Zoltán mondta el a reggeli imát a Kossuth rádióban

  • narancs.hu
  • 2024. február 15.

Fekete Lyuk

Furcsa időzítés a propagandarádió részéről.

A református egyházközösség feje mondta el a reggeli imát az állami rádióban. Szerencsétlen időzítés: éppen az a Balog Zoltán, akiről a napokban kiderült, hogy maga ajánlotta Novák Katalinnak, hogy írja alá a kegyelmi döntést K. Endre, a pedofil intézményigazgató bűnsegédjének ügyében.

Az imából csak egy részletet ragadnánk ki: „Köszönjük, hogy eljön, megérkezhet az a szeretet, mely nem haszonelvűen tekint a másikra, az a békesség, mely a tőled kapott bizonyosságból születik, az a remény, mely nem saját terveink és céljaink beteljesülését várja, hanem az újjáteremtett életet, a jó teremtésre hasonlító világot, az újjászületett embert bennünk és a másikban.”

Bibliaismerő olvasóinkat pedig egy másik igeversre emlékeztetjük a Máté evangéliumából:

„Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.”

Balog Zoltán nem mondott le, döntését azonban sok református kritizálja. Megindokolni nem tudta, miért viselte a szívén K. Endre ügyét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?