Két püspök szavazott Balog Zoltán lemondása mellett

  • narancs.hu
  • 2024. február 15.

Belpol

A zsinat többi 12 tagja lojális volt a vezetőhöz.

Kedden a református egyházvezetők 86 százaléka biztosította támogatásáról Balog Zoltánt, aki a saját bevallása szerint is kiállt a K. Endrének adott kegyelem mellett. A püspök nem tudta megindokolni, miért pártolta a bicskei pedofil intézményigazgató bűntársát. Balog – ellentétben Novák Katalinnal és Varga Judittal – így kibújt a felelősség alól a pozíciójában maradt.

A Népszava kiderítette, hogy Pásztor Dániel, a Tisztáninenni Református Egyházkerület püspöke is a lemondása mellett szavazott. Korábban már hírt adtunk róla, hogy Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke egyenesen lemondásra szólította fel Balogot.

A református egyházvezető maradása a Fidesz-tábort is megosztotta. Bayer Zsolt és Huth Gergely is arról írt, hogy Balognak mennie kell. A miniszterelnök a sajtófőnökén keresztül ennyit közölt: „Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében.”

Az egyházban nagy felzúdulást keltett Balog döntése. Egy református lelkész, Csűrös András felajánlotta a fizetéskiegészítését a bicskei áldozatoknak. Mellár Tamás, aki a Párbeszéd frakciójában ül, pedig kijelentette, hogy „semmi keresnivalója” a „pedofil védelmezők vezetése alatt álló Magyar Református Egyház közösségében”, és kilépett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.