Begurult Kósa Lajos, amikor az Ahmed H.-ügy újratárgyalásáról kérdezték

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 16., 13:00
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Gratulált a magyar baloldalnak, amiért terroristát védenek.

Kósa Lajos az Egyenes beszéd című műsorban közel tíz percig szócsatázott Rónai Egonnal Ahmed H. ügyéről. A Fidesz frakcióvezetője hozta a tőle megszokott színvonalat, és ilyen gyönyörű mondatokat eresztett meg: „Napnál is világosabb, hogy ez a magyarázat több mint sánta.”

false

Kósa vagy öt percig szajkózta, hogy hiába helyezte hatályon kívül a Szegedi Ítélőtábla a tíz év fegyházról és zavargáskeltésről szóló ítéletet, „a tények magukért beszélnek”. Csak használnunk kell a józan eszünket! Ez persze érdekes kérdést vet fel arról, hogy Kósa szerint milyen összefüggés van a tények/ráció és a bírósági ítéletek között, de ne bonyolódjunk bele a részletekbe.

Bár hatályos ítélet hiányában jelenleg nem lehet Ahmed H.-t terroristának nevezni, Kósa inkább a „józan eszére” hallgatott, és a második félidőben átkapcsolt turbó fokozatú, fröcsögő üzemmódra.

„Én mindenkinek csak gratulálni tudok, önnek is, aki ebben a helyzetben, amikor több száz ember már meghalt terrorista szervezetek kapcsán, akkor egy terroristát egyébként védelmükbe vesznek. Én meg szeretném védeni Magyarországot és a magyar embereket. Ilyen embereknek semmi keresnivalója az országban, és a terrorizmust a csírájában kell elfojtani, és nem akkor kell üldözni, amikor az ember a hátizsákkal már odamegy Manchesterben felrobbantani a fiatalokat.”

Rónai Egon a „gondolatmenet” közben többször próbálja megkérdezni Kósát, hogy vajon a fideszes politikus is igazságos eljárást szeretne-e Ahmed H.-nak. Erre nem igazán akar válaszolni Kósa, de egy ponton kijelenti: „Abszolút. A leghatározottabban le kell csapni a terrorizmusra.” Kósa itt már önmaga paródiáját alakítja, de van tovább: elmotyogja gyorsan azt is, hogy együtt érez azokkal, akik elveszítették a gyereküket Manchesterben. Így még az is láthatja, hogy miféle undorító hiénaakciókat végez Kósa érvelés címén, akinek eddig kétségei voltak.

Miről szól az egész Ahmed H.-történet és a friss bírósági ítélet tehát Kósa szerint? Arról, hogy politikai támadás alatt áll Magyarország és a magyar kormány: „Azért, hogy Magyarországot az európai és a magyar baloldal elítélje, az sem drága, hogy egy terroristát védelmébe vesznek.”

Lehet ezt másképpen érteni, mint hogy Kósa Lajos itt tulajdonképpen azt mondja, hogy a friss bírósági ítélet politikai nyomásgyakorlás következménye?

Merész magyarázat, bár a Kósa Lajos–Németh Szilárd tandemtől egyáltalán nem meglepő. A Fidesz kommunikációja jelenleg ezen a szinten mozog, bárki bármit kérdez, rávágják, hogy „együtt érzünk azokkal, akiknek a terroristák megölték a gyerekét”.

De vajon hányan hisznek még az összevissza beszélő Kósa Lajosnak?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 16., 13:00
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Világos
  2017. június 17., szombat 10:38
  A Kósa nagyon józan de jobban tenné, ha nem akarna mindig túl nagyot mondani.
  Ne dobálják a határvédőket. De ha a felvételek alapján ez terrorizmus akkor a hatóságok
  a terroristák mert, ha ilyen csirában megfognák őket akkor nem lenne robbantás, öldöklés.
  Azért minden bolond akaratát nem kellene a magyar emberekre ráeröltetni.
 2. 7
  tiszapolgári
  2017. június 17., szombat 09:32

  „De vajon hányan hisznek még az összevissza beszélő Kósa Lajosnak?”

  Én hiszek neki. Miért, mit mondott?
  Ja, már látom is: „Én meg szeretném védeni Magyarországot és a magyar embereket. Ilyen embereknek semmi keresnivalója az országban…”
 3. 6
  rworse
  2017. június 16., péntek 23:49
  Az őszödirózsás forradalom...
 4. 5
  Hofipisti
  2017. június 16., péntek 22:30
  rworse (4) Ne tévesszed össze a forradalmár szabadságharcosokat a terroristákkal!
  Tudod: Jupiter - ökör Érvényes a mondás!
 5. 4
  rworse
  2017. június 16., péntek 20:42
  Ha a kiabáló és valami nemtudommit a rendőrök felé dobó Ahmed H. terrorista, akkor micsodák a székházfoglaló gyújtogatók, a tankelkötők, a 2006-ben aktívan és erőszakosan a rendőrséget provokálók? A kordonbontó Orbán miért nem terrorista akkor?
 6. 3
  Independent
  2017. június 16., péntek 16:17
  "14:05-kor a vádlott, Ahmed H. kapott lehetőséget az utolsó szó jogán beszélni. Azonnal lekeverték az élőt, egy hang nem jutott el Ahmedtől a nézőkhöz." "Közszolgálati" televízió az Orbán-kormány alatt, 2017.
 7. 2
  Independent
  2017. június 16., péntek 16:16
  Lendvai Ildikó: Kész politikai öngyilkosságnak számít nálunk, ha egy aktív politikus "migráncssimogató" gyanúba keveredik. De jóval kevésbé vagyok már "aktív", mint amennyire felháborodott. (És bízom benne, aktív koromban is így gondoltam volna.) Mert végighallgattam az Ahmed H. ügyében hozott (az első fokot megsemmisítő, új eljárást elrendelő) másodfokú ítélet közel egy órás indoklását, mindazt, amit az elsőfokú vizsgálat hiányosságairól elmondott (Hogy az M1 miért közvetítette, rejtély. Vagy másra számítottak, vagy -mint azóta Kósa az atv-ben éppen most tette- a bíróságok maradék függetlensége ellen akarják hergelni a népeket.) Hadd bocsássam előre: Ahmed H. nem ártatlan, tényleg dobálta a röszkei határnál a rendőröket, és ez hatóság elleni erőszak, még ha nem is derült ki, eltalált-e valakit. De önmagában nem terrorizmus, amiért minimum 10 év fegyház jár. Hacsak nem akarunk játszadozni a terrorizmus szóval, megsértve azoknak az emlékét is, akik valódi terrorcselekmények áldozatai lettek.
  Most egy percre felejtsük el, hogy Ahmed H. idegen (nem migráns, ő beléphetett volna az országba, 10 éve szabadon tartózkodhat az EU-ban. Úgy keveredett ide, hogy a szír háborús övezetből a balkáni útvonalon menekülő szülei elé ment). Most képzeljük el egy pillanatra, hogy a mi gyerekünk, rokonunk, ismerősünk egy tüntetésen -nagyon helytelenül- megdobálja a rendőröket és megafonban kiabál. Ha anno Gyurcsány ellen, ha most Orbán ellen, ahogy tetszik. Nyilván joggal indulna (ha indulna) eljárás ellene, de nem terroristaként. És joggal igényelnénk, hogy az eljárás igazságos és körültekintő legyen, hogy ne kiáltsák ki bűnpártolónak az ügyvédjét, mint az azeri gyilkos kimenekítését helyeslő Kósa épp most teszi.Bárándy Péterrel.
  Ebben az ügyben viszont a másodfokú ítélet szerint -nyilván a politikai klíma hatására-.az első fok indoklás nélkül válogatott az egymásnak ellentmondó tanúvallomások között, és ami nem igazolta a súlyos vádat, azt magyarázat nélkül félredobták. Teljesen érthető, hogy a szerencsétlen rendőrök -ki menyire tud angolul egyáltalán- ahányan voltak, annyiféle módon értették a zűrzavarban, mit mond a vádlott a megafonba. A videofelvételekből a későbbi dobáláson túl csak annyi kivehető, hogy egy ízben arról beszél: senki ne bántson senkit, csak azt mondjátok meg, barátaim -fordul a rendőrökhöz- mi lesz velünk, mit csináljunk. Könnyen elképzelhető, -de nem hallható-, hogy mondott durvábbat, fenyegetőbbet is. Csakhogy erre nézve nincs két egybeeső vallomás. Van, aki arra emlékszik, áttöréssel fenyegetett, van, aki csak arra, hogy angol tolmácsot követelt. Más szerint mindezt nem is ő mondta, hanem valaki más. Van, aki a vádlott feltartott két ujját 2 órára szóló ultimátumnak értelmezte, van, aki szimplán a győzelem V betűjének, amit minden demonstráción százával látunk..
  Szeretnénk, hogy majd egy tüntetés után ennyi bizonyíték alapján kapjon 10 évet bármelyik (igen, a dobálásban vétkes) magyar fiatal? Szeretnénk, hogy a törvény szerint járó védelem képviselőjét hazaárulónak kiáltsák ki? Rendben lett volna ez 2006-ban vagy 2016-ban? (Megjegyzem, a 2006-ról tanúskodó rendőrök vallomásainak mindegyikét később az Orbán-kormány úgy, ahogy volt, érvénytelennek, mert elfogultnak mondta ki.)
  A BTK szerint valamely állami szerv erőszakos kényszerítése valamire terrorizmus. Aminek a minimális büntetése 10 év. Ha ilyen hasra ütve lehet értelmezni, mi minősül "kényszerítésnek", mi lesz itt? Nem a menekültekkel. Velünk.
 8. 1
  vilsi
  2017. június 16., péntek 14:53
  OPEálíccsukmeg
  -Brüsszel: Állítsuk meg Budapestet!
  -Mo. erős és büszke európai ország – ezért ne küldjetek több pénzt!
  -Nem is küldenek: EU-ügyészség alapul és megvonja a támogatást a tolvaj államoktól. Tőlünk? Addigra kint leszünk!
  -Mo. erős és büszke: Lám, mennyi plakátot tudunk kiragasztani.
  -Ki kéne pingálni mindenhová (egy ecset + festék) 1. "A" egy foci-kapu keretében, három vonal, kettő függ+tető. (Egy andorrai a magyar kapu előtt) 2. A gázművek sárga háromszöge, benne egy "g"(a g-nap, vagy gáz van az országban). Ezt rögtön kell - de lesz még alkalom. (A helikopter is jó volt).
  -Álarcos, civilruhás TEKesek támadtak meg két villamost a Fehérvári úton. „Egy személyt elfogtak”. Zsebtolvajt? A nehéz fiúk villamoson utaznak? Gyakorlatoztak? Az utasok rémülten menekültek és majd a kormánypártra szavaznak, amely lám, megmenti őket.
  -Semjén adómentesitette a vadászkutyákat, majd a vadászokat is – a civilek meg
  lakóterületen kívül kilőhetők.
  -A kormány elhatározta, a tizemeletesekről lebontanak egy-egy szintet, átviszik a Kopaszi gátra és abból épitenek felhőkarcolót.
  -Semjén Zsolt keresztény lovardákat épittett a stadionok mellé - csak megkeresztelt lovaknak. A kancák fedeztetése is a regula szerint történik.
  -Trump átveszi az Orbán-módszert: Semmi a neveden, mégis minden a tied.
  -A kormány atomfizikusa, dr. Semjén stratégiai megállapodást kötött Iránnal, miszerint az iráni atombombát Paks II-ben gyártják sorozatban.
  -Áder neje vért adott, de sok kellene még, amennyit kiszivtak.
  -Lázár nem akarja megváltoztatnia a határokat, pedig pl. Sopron szívesen helyrehozná a hibát!
  -Itt állt: Szili Kati WC-t épít a Beregszász téren (lásd tábla). Szegény, még az sem sikerül neki: amióta megépült, technikai okok miatt zárva.
  -Másik WC-építő: a milliárdos Gerendai és Bús Balázs polg.mester – mindkettő a természet és az emberek lenyúlásában nagymester. Az évente megismételt szigetfesztivál egy hete alatt energiafogyasztásával annyi klímagyilkos CO2 gázt produkál, mint 300 kistelepülés egész évben. (Hozzáadandó a szürke energia, lásd: Energiamenü).
  -Mi a különbség a zavarodott és a mobiltelefonozó között? Semmi. Mindkettő magában beszél.
  -Mindenki azt hiszi, ha A-ból B-be megy, ott jobb lesz neki.
  -Bárhogy is választasz, mindig a másik megoldás tűnik majd jobbnak.
  -Korán kelek és hülyeségeket csinálok. NOLfórum/alter

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk