Elege lett Orbánból, a CEU-botrány miatt kilépett a KDNP-ből is

  • narancs. hu
  • 2017. április 7.

Fekete Lyuk

Baj van Zsoltéknál! Mindjárt elfogynak Semjénék!

Lukácsi Katalin – a valasz.hu szerint – projektmenedzserként dolgozott a KDNP-s Barankovics István Alapítványnál, nagyrészt az ő nevéhez fűződött az IKSZ holokauszt-emlékéve is. Most viszont elege lett Orbán politikájából. Egyebek mellett pont a CEU miatt.

Így kezdi Fb-posztját: „Fontos lépést tettem meg tegnap, életem egy fontos szakaszát zártam le, nem kis vívódások után. Tegnap kiléptem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségből és kilépek a Kereszténydemokrata Néppártból is, ahová az elmúlt négy és öt évben életem energiáinak jelentős részét fektettem be.”

És itt jön a lényegi rész: „Baloldali szülők gyermekeként erősen MSZP-s érzelműként kezdtem politikai eszmélődésemet. Mire azonban szavazókorú lettem, az első választásomon, 2006-ban az MDF-re szavaztam. Emlékszem, épp felkeresett személyesen egy közvélemény-kutató, és elismerte bátorságomat, hogy az esélyek ellenére mégis a kispártot támogatom majd szavazatommal. 2010-ben MDF-et támogatni más volt, mint előtte, baloldali gyökerekből azonban tőlem nem állt távol. Hálás vagyok azokért az élményekért és küzdelemért, amit akkor országgyűlésiképviselő-jelöltként végigvittem. 2010-ben azonban megváltozott Magyarország politikai helyzete, és mivel nem akartam annyira fiatalként abbahagyni a közéleti tevékenységet, alapbeállítottságomból fakadóan közeledtem a KDNP-hez. Gyökeres különbségnek tűnhet kívülről, de a személyi különbségek mindig sokkal kisebbek, mint azt a külső látszat mutatja. Három esemény következménye az, hogy most mégis kiléptem. A kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, tavaly nyáron sokkolt a nyílt szembehelyezkedés. Aztán a Népszabadság megszüntetése tette számomra egyértelművé, hogy az én demokráciafelfogásom gyökeresen eltér a pártométól, most pedig a CEU-s ügy (és hogy tisztújítás van a szervezetemben) sürgetővé tette a következtetések levonását.”

Figyelmébe ajánljuk