Végre egy jó hír: Vajna a Showgirls írójára bízta az új Puskás-filmet

  • narancs.hu
  • 2017. április 7.

Fekete Lyuk

Vajna imádja Öcsit, úgyhogy felkérte Joe-t, hogy alkosson.

Persze ebben semmi meglepő nincs, mert az Elemi ösztönt és a Showgirlst is jegyző forgatókönyvíróval Andy Vajna már a Szabadság, szerelemben is együtt dolgozott.

A hírt az Index robbantotta, a lap azt is tudni véli, hogy „nagyszabású” alkotás várható, ami „semmiképpen sem egy szokványos hazai kurzusfilm” lesz. Azt írják, maga a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna lesz a producer, és nem is lesz benne állami pénz.

(Hát persze, hogy nem lesz benne állami pénz, hiszen Andy Vajna kaszinó- és médiaügyi vállalkozásai körül általában soha nincs semmiféle állami segédkezés, sem ilyen-olyan hitelecske.)

Ez egyébként azért is nagyszerű, mert így nem kell a Filmalappal, az átláthatósággal és elszámolhatósággal, forgatókönyv-fejlesztéssel meg ilyesmivel annyit bajmolódni.

Elnézést kérünk, most azonnal abbahagyjuk az ironizálást: Puskás Öcsi fontosabb ennél. A filmbemutatóig pedig még akár egy vébédöntő is összejöhet a magyar fiúknak!

Azt azért ne hallgassuk el, hogy bár a csodakancának néha fütyköse van benne, a Kincsem, a Vajna-éra messze legdrágább gigaprodukciója elképesztően jól megy a hazai mozikban, a hétvégén lépte át a 200 ezres látogatószámot. Mondjuk, nem is Joe írta, hanem Hegedűs Bálint.

Persze, mostantól egyetlenegy kérdés fogja lázban tartani a világot, egészen a prömierig. Ki játssza majd Öcsit? Fenyő Iván?

Figyelmébe ajánljuk