Homok az isteni gépezetben: egymást cáfolja a Bors és az Origo!

  • narancs.hu
  • 2018. február 15.

Fekete Lyuk

Lakatos József Hobó, a híres telefonbetyár odapörköl!

A múlt hét nem különösebben feltűnő bulvárhíre volt, hogy a 73 éves, Kossuth-díjas Földes László „Hobo”

a rajongójára támadt

budapesti akusztikus koncertjén. „A színpad mellett álló idősebb figura a művész felé nyúlt, talán hozzá is ért. Mire Hobo leugrott a színpadról, ordított, káromkodott, majdnem megtépte. A koncert itt meg is halt. Hol tévesztettünk utat?” – írta a Borsnak egy csalódott néző. Később, az eset kapcsán megkeresték Földest is, ám ő

„elváltoztatott hangon, roma hanglejtéssel próbálta átverni”

a Bors munkatársát.

„Amikor munkatársunk felvette a telefonját, Hobo szólalt meg senkiével össze nem téveszthető, mély, rekedtes hangján. Miután meghallotta, hogy a Borstól keressük, egészen váratlanul reagált.

false

 

Fotó: MTI – Kovács Attila

– Rossz számot hívsz, mert ezt a kártyát én még csak most vettem. Nem ismerek semmilyen Hobót, én Lakatos József vagyok – darálta a hang” – írták, hozzátéve, hogy már csak azért is kár, hogy így alakult, mert Földesnek a lapon keresztül lehetősége lett volna, hogy elnézést kérjen.

Nos, ez elmaradt, de a sztori úgy tűnik, nem ért véget.

Az Origo mai cikkében ugyanis hosszan védelmére kel az idős mesternek, hogy azt mondja, „nem volt botrány a Kossuth-díjas művész, Hobó február 2-i akusztikus blues estjén”. Épp ellenkezőleg, mindenki cukor jól érezte magát, s a művészi erő is nagy volt. A portál több szemtanút is megkérdezett, akik egybehangzóan állítják, hogy Földes azon borult ki, hogy egy néző

200 forintosokkal dobálta,

ám tettlegesség, ordibálás nem volt, ahogy az egyik fogalmaz: „semmiféle balhé nem volt, inkább kisebb incidensnek mondanám, vagy még annak sem”. Mindezt megerősítették a koncert szervezői is, akik márciusban újabb Hobo-estet tartanak.

Már csak az a kérdés, ha így van, akkor miért szórakozott Földes a Bors munkatársával és az összes Lakatos Józseffel, miért nem tudta ő maga elmondani azt, amit most az Origo közölt? Talán kétszázasok helyett húszezresekkel kellett volna dobálni?

Figyelmébe ajánljuk