Írjon levelet Fekete Györgynek!

  • narancs.hu
  • 2015. november 9.

Fekete Lyuk

Ha támogatja a nyílt vitát és megnézné Fekete György szópárbaját Gulyás Mártonnal, vagy egyszerűen csak felháborítja az MMA, akkor elő a billentyűzettel!

Nyílt vitát kezdeményez Gulyás Márton és a Szabad Művészek csoportja Fekete Györggyel elnöki működéséről, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szakmai és gazdálkodási kérdéseiről, valamint az Nemzeti Kulturális Alapot (NKA) érintő – persze társadalmi vitát nélkülöző – törvénytervezetről, amely értelmében, hogy finoman fogalmazzunk, erős kötődés alakulna ki az eddig legalább részben függetlennek mondható állami szerv és a Fidesz akadémiának álcázott művészeti tagozata között.

Gulyás ebben a videóban elmagyarázza, mi a baj az MMA-val, és miért tartotta szükségesnek a legutóbbi közgyűlésen a rendbontást.

A nyilvános vitát kezdeményező Gulyásék pedig most egy levelezős akció keretében arra kérik a kampányhoz csatlakozókat, hogy írjanak emailt az MMA-nak, hogy ők maguk is támogatják a nyílt párbeszédet, és erre kérik Fekete Györgyöt is. (A sablon email, valamint minden egyéb információ megtalálható a Youtube-videó alatt.)

Kunhalmi Ágnes verbális tiltakozásáról itt adtunk hírt, az MMA terjeszkedéséről a Narancsblog és Schilling Árpád is írt publicisztikát a múlt héten, a szervezet közgyűléséről pedig itt számoltunk be.

Figyelmébe ajánljuk