Juhász Péter szerint Habony nemzetbiztonsági kockázatot jelent

  • narancs hu
  • 2016. június 23.

Fekete Lyuk

Az Együtt alelnöke azután tartott sajtótájékoztatót, hogy feltártuk, milyen tanulmányt készítettek Habonyék a szocialista önkormányzatnak.

Az Együtt összefoglalója szerint a párt alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta: „egy mai, a Magyar Narancsban megjelent cikk szerint Habony Árpád már 2002–2003-ban felmérte a belvárosi ingatlanhelyzetet Steiner Pál akkori polgármesternek. Habony akkor azt tanácsolta, hogy az ingatlanokat ne adják el, hanem adják bérbe. Pont úgy, ahogy azt az Együtt is követeli. Ugyanis ha bérbe adnák az ingatlanokat, akkor a pénz a kerületben maradna, és nem sérülne a lakók érdeke.

Ugyanakkor Rogán Antal polgármestersége idején ennek pontosan az ellenkezőjét tették: Rogánék több mint 800 ingatlantól váltak meg. Ráadásul az összes ingatlant a piaci értéknél olcsóban adták el.

Ezek után Juhász Péter összefoglalta Rogánék rendszerének működését: Habony Árpád hozta a vásárlókat, Rogán elintézte, hogy az ingatlant minél olcsóbban adhassák el. A képviselő-testülettel pedig elfogadtattak egy alaptörvény-ellenes határozatot, ami leírja, hogy a bérlőknek 30 százalékos kedvezménnyel adhatják el az ingatlanokat.

Juhász Péter kijelentette: mivel Habony Árpád jelenleg is Orbán Viktor tanácsadója, így egyértelmű, hogy Habony nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ezért Juhász Péter követeli, hogy világítsák át Habonyt és indítsanak nyomozást a Portik Tamás által elmondottak ügyében.”

Az emlegetett cikket a friss Narancsban találják, benne számos zavarba ejtő részlettel Habony Árpád titkos életéből.

Figyelmébe ajánljuk