Mészölyöké a világ

  • narancs.hu
  • 2014. július 13.

Fekete Lyuk

Mégis kinek az ötlete volt, hogy Mészöly Kálmán legyen a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es futball-Európa-bajnokság reklámarca?

Egy kiérdemesült magyar futballista tekint ránk magabiztosan, mintha idehaza százezrek szórakozása lenne a meccsre járás, csak éppen a fiatalok nem érdekelnének senkit. Mintha lenne nálunk foci, nemcsak az a gyalázat, amiben Mészölynek is meghatározó szerep jutott, miután szögre akasztotta a stoplist. Vagy talán épp ezért? Mégis kinek az ötlete volt, hogy Mészöly Kálmán legyen a július 19-én kezdődő, hazai rendezésű U19-es futball-Európa-bajnokság reklámarca? Miért pont őt választották, amikor vele legfeljebb tejfölös lángost lehetne reklámozni a Dagály strandon, a lábtengópálya szélén, kizárólag időskorú, enyhén ittas strandolóknak?

false

Netán a „családi vonatkozás” játszott? Az U19-es válogatott szövetségi kapitánya ugyanis nem más, mint ifj. Mészöly, a Géza, aki szerint simán a legjobbak között szerepelünk majd a tornán, és aki szó szerint ezt nyilatkozta: „Pozitív a hozzáállásunk, reményeim szerint az Európa-bajnokság kezdetére csúcsformába lendülünk. Képesek vagyunk vesztett helyzetből fordítani, és még az utolsó percekben is gólra törünk, szóval bízom benne, hogy kielégítjük a magyar szurkolók igényeit.”

És azt tudják, mikor mondta ezt? Azután, hogy felkészülési meccsen kikaptunk 1-0-ra az üzbégektől.

Figyelmébe ajánljuk