Németh Szilárd nem hajlandó beszélni a Soros-tervről, mert…

  • narancs.hu
  • 2018. január 25.

Fekete Lyuk

Ma reggel összeült a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, ahol végre fény derülhetett volna arra, hogy van-e valójában „Soros-terv”, és ha van, miért nincs, de Németh Szilárdnak, a testület fideszes alelnökének vélhetően sok volt, hogy – mint az a 24.hu tudósításából kiderül – nem zárt ajtók mögött, hanem nyílt ülésen kell a kormány fikcióját védelmeznie. Németh jobbnak látta, ha a fideszes képviselők élén kivonul az ülésről és ezt meg is tette, hangoztatván, hogy szerintük Szél Bernadett Soros érdekeit képviseli, ezért a jelenlétében nem vállalkoznak a „Soros-terv” megvitatására.

false

 

Fotó: MTI

Németh Szilárd korábban már kísérletet tett arra, hogy Szél Bernadettet távol tartsa a „Soros-tervvel” foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülésről, de kiderült, ezt még egyelőre a Fidesz sem teheti meg, úgyhogy a jelek szerint nem tudtak mást kitalálni, mint a kivonulást.

Ezzel az ülés határozatképtelenné vált.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?