„Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 08:32
kommentek
26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Momentum Mozgalom alelnöke kiakadt a részeg LMP-s melletti kiálláson.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem. »Rock and roll«, »hősöm« (mondja az LMP-s kézben lévő Reflektor meg Szomszédok forever), mi? Megnézném, mennyire lenne rock and roll, ha a te lányodra vagy fiadra mászna rá valaki az akarata ellenére. A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni” – idézi a hvg.hu Soproni Tamás Momentum-alelnök Facebook-reakcióját, mely azután született, hogy többen Ungár Péter mellett álltak ki, miután kiderült, hogy az LMP-s politikust „minősíthetetlen viselkedése” miatt kidobták a Momentum Nyitás fesztiváljáról.

Később az is kiderült, hogy a lerészegedett LMP-s fesztiválozókat zaklatott.

Soproni azután fakadt ki, hogy az LMP-közeli Reflektorblog „Rock and roll” címmel írt az esetről, Bogád Zoltán, Juhász Péter sajtósa pedig úgy vélte, a Momentum Ungár basztatásával próbál politikai tőkét kovácsolni.

„Egy fesztiválon megesik, hogy az ember bebaszik. S az is, hogy biztonsági őrrel keveredik vitába” – írta a Facebookon Bogád, aki a hvg.hu-nak elmondta, hogy a poszt megírásakor még nem tudott arról, hogy Ungár nem csak részeg volt, de fesztiválozókat is zaklatott.

Az eset további részletei itt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 08:32
kommentek
26
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16
  Salut
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:43
  Soproni a Momentum Bayerja! Uff!
 2. 15
  Salut
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:42
  Tiszavirág (14)
  Nem vettük magunkra. Én pl. félművelt értelmiségi vagyok, de nem ál, és nem pöcs. Sopronival és a momentummal, a tetteikkkel, stílusukkal van bajunk. S-nak az "álért. p*csökkel", nekünk meg a Momentummal.
  (Amúgy: ha teszem azt álértelmiségi pöcs lennék, akkor is szólnék Cirano-val: "magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el." :) Egy politukustól pedig azt várom, hogy példa legyen, felelős, normális, hatékony. A duma sz*rt sem ér.)
 3. 14
  Tiszavirág
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:31
  "Sok ballibsi, álértelmiségi pöcs, akik szerint az erkölcsi alapvetések csak mindenki másra vonatkoznak, az ő baráti körükre nem.“

  Soproni Tamás nem általánosít, nem azt mondja, hogy „az összes ballibsi, álértelmiségi pöcs...“ ilyen meg olyan, hanem „sok“ közülük. Miért, nincs igaza?! Akinek nem inge, ne vegye magára! Az, hogy a Magyar Narancs kommentelői közül sokan mégis magukra vették az „inget“, csakis őket minősíti.
 4. 13
  Valakicske
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:00
  Juliusz (9)

  Köszi, arra értettem, hogy Cheyenne-ből kiszólt a méreg - ami az ilyen megnyilatkozásokat látva bennem is felbuzog -, és nálam sokkal hűebben adta vissza azt, amit az ember érez.
  Az külön jó, hogy ezek szerint érthetően írtam le, miért nem lesz ebből a Momentumból semmi.
  (..és ilyen hozzáállással inkább ne is legyen!)
 5. 12
  Salut
  2017. augusztus 10., csütörtök 13:59
  Soproni... Aki szerint minden balos azt gondolja, hogy magyar áru nem lehet jó. Mert Soproni és a Momentum mindentudó ám! És embercsoportok címkézhetők és egy mondattal leírhatók. (Mért nem lehet ilyen mondatok mögé odaírni, hogy a mondat az érthetőség kedvéért egyszerűsít, a szerző embertársait komplexebbnek tartja és tiszteli?)
  A Momo az, aki Fekete-Győr beszéde szerint a saját generációját akarka megmenteni - és nem válaszol a fórumon a hogy válthatnánk kormányt 2018-ban kérdésre - és senki nem elég jó neki a kooperációra. Tehát ők az érdekesek, a többi mind megdögölhet. A kórházakban és egyéb helyeken. Nem lesz oktatás, munkaerő, hozzáadott érték, szja, gdp? Nyomorogni fog 2 generáció? Nem baj! Ők megmentik, akiket kiválasztanak, a többi megdögölhet!
  Ennyi. Arrogáns, alázat és valódi érdekképviseleti eredmény nélküli pöcsök - ha már ezt a szót így bevezette Soproni. Az is tetszik nekem, hogy a Jobbikot valahogy sose kritizálják.......
  Egy szó, mint száz: a meg nem tett tettek, és a ki nem mondott mondatok is üzennek a választónak. Azt, hogy csak dumában képviselik az ország érdekeit. Tisztelet, esélyegyenlőségi szemlélet és kooperáció nélkül nem csatornázódnak be az állampolgárok tehetségei sem a választásba, sem sehová. Nem lesz win-win és eredmény itt sosem. Ez a néplélek, amit Soproni mutat: Azzal próbálok értékes lenni, hogy mást lenyomok, és a saját érdekeimet képviselem, másokét nem.
 6. 11
  Valakicske
  2017. augusztus 10., csütörtök 13:57
  Mindig nagyon jót tesz egy (bármilyen) vitának, mikor valaki felül a lóra és onnan lefele kommunikál, megfellebbezhetetlen igazságba burkolózva, a többieket lenézve. ....
  :-((((((((
 7. 10
  yoyo
  2017. augusztus 10., csütörtök 12:53
  elképesztő.

  Egy Szőke András filmben van az a jelenet, amikor a mogyorók hét vezére egy gödör mélyén talál valami félelmetes, varázslatos erőt, szívcsakrát vagy a tököm tudja mit, nézegetik, beszélnek hozzá, végül jobbnak látják betemetni. Tudjuk persze, hogy hiába próbálunk valamit eltemetni, az az átok attól csak ott bugyog a föld alatti bugyorban.

  Érdekes és szórakoztató nép vagyunk mi, persze jó messziről, valami biztonságos helyről szemlélve.
 8. 9
  Juliusz
  2017. augusztus 10., csütörtök 11:33
  Valakicske, a tied társadalomlélektanilag tűpontos.
 9. 8
  Valakicske
  2017. augusztus 10., csütörtök 11:29
  Cheyenne (5)

  Hát ...igen.
  Valamivel pontosabb, mint amit én írtam.
  (y)
 10. 7
  Hóvarjú
  2017. augusztus 10., csütörtök 11:23
  Cheyenne, bazmeg, a szívemből, az agyamból szóltál.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk