Az okos és érzékeny Szájer József a Trónok harcához hasonlította a menekültválságot

  • narancs.hu
  • 2017. október 29.

Fekete Lyuk

Menekültek = zombik.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője Egerben járt egy lakossági fórumon, s elég érdekes kontextusban beszélt a nemzeti konzultációról, a Soros-tervről és a menekültekről. A nemzeti konzultációt egészen pontosan a svájci népszavazásokhoz hasonlította, mert véleménye szerint a svájciakon és a magyarokon kívül más nem meri megkérdezni, hogy mit gondolnak a polgárok a menekültkérdésről. Ha már népszavazásnál járunk, kár, hogy Szájer arról nem beszélt, hogy a Fidesz miért kaszálja el folyamatosan a különböző hazai népszavazási kezdeményezéseket, vagy teszi okafogyottá azokat különböző témákban (budapesti olimpia, vasárnapi zárva tartás, római-parti mobilgát stb.).

A politikus előadását követően a hallgatóságból valaki megkérdezte tőle, hogy mit gondol Navracsics azon kijelentéséről, miszerint az Európai Bizottság napirendjén egyáltalán nem szerepel a Soros-terv. „A Bizottság lesz a legutolsó hely, ahol fellépnek a bevándorlás ellen. Navracsicsnak azonban igaza van, tényleg nincs ilyen napirendi pont. Ennek ellenére az EB a Soros-terv végrehajtója, azon dolgoznak, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába” – hangzott a frappáns válasz a hvg.hu tudósítása szerint.

A legjobb részeket Szájer azonban a végére hagyta, ugyanis a menekülteket a Holtak seregéhez hasonlította, ami „el fog sodorni minden élőt. A kérdés az, hogy össze tudunk-e fogni ellenük”.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?