Szüret extra: Kinyírta a Magyar Nemzet Seszták Miklóst!

  • narancs.hu
  • 2014. július 31.

Fekete Lyuk

Simicskáéknak megjött az étvágyuk, miután megráncigálták Havasi Bertalant. A Magyar Nemzet mai publija lemondásra szólítja fel a minisztert. Ez is selyemzsinór?

Durvul a harc az Orbán–Lázár–Simicska-háromszögben. Ennek friss dokumentuma a Magyar Nemzet mai publija, szerző Csermely Péter.

„Kiderült, hogy akár offshore-nak is nevezhető cégek hozhatók kapcsolatba a miniszter egyik vállalkozásával. Az egyiket egyenesen a közeli és jól hangzó nevű Cipruson alapították. (…)

A miniszter szerint ezek nem offshore cégek, mert az Európai Unióban vannak bejegyezve. Ez pontosan az a védekezés, amelyet Simor András egykori jegybankelnök rántott elő, amikor kísértetiesen hasonló vádak érték a jobboldali politika és média részéről. A hárító hatása is ugyanolyan: semmilyen. Ilyen cégeket adóelkerülés céljából hoznak létre, nem másért. (…)

Így visszanézve és visszakeresve a miniszter ügyvédi munkássága sem tűnik makulátlannak. Olyan ügyekben is eljárt, amelyekben ő maga is érdekelt volt, résztulajdonosa lévén egy-egy olyan cégnek, amelyről az adott ügy éppen szólt. (…)

Ki ez a miniszter? Kóka János? Nem, bár a múltjától lehetne. (…)

Ez a miniszter nem annak a bizonyos Elmúlt Nyolc Évnek a szereplője és terméke, hanem az Elmúlt Pár Hónapé. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterről van szó. Mindezt a parazsat ő gyűjtötte a fejére alig néhány hét alatt. (…)

Ilyen múltak abban a Nyolc Évben voltak divatban, akkor futott velük a szekér, akkor keresték őket lázasan a káderlapok kartotékjai között. Munkaalapú társadalom? Igen. Mutyialapú, joghézagcentrikus, simliközpontú minisztérium? Nem. (…)

Ezért lépjen félre a miniszter.”

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.