Szüret extra: Nyilatkozott Habony Árpád embere! Árpád elégedett!

  • narancs.hu
  • 2016. május 19.

Fekete Lyuk

Itt a Habony-koalíció: origo.hu+Lokál. Itt a bizonyíték.

Szakmailag elég súlyos interjú jelent meg az origo.hu-n – a szerzője rejtőzve is maradt. A beszélgetés akörül forog, hogy milyen klassz újság lesz a Metropol helyébe lévő Lokál… Ez jó!

A lényegről persze nem esik szó. Arról, hogy egész pontosan mennyi állami hirdetés landol a tartalomban egészen sovány Lokálban, és hogy milyen érzés egy ilyen csöcsökkel villantó propagandabrosúrához az embernek a nevét adnia. Az origo a lényegi kérdések helyett félrenéz, és reflektálatlanul lehoz egy ilyen mondatot Leitner Attilától, az állami hirdetésekkel kitapétázott Lokál főszerkesztőjétől:

„Habony Árpád (az egyik társtulajdonos – a szerk.) milyen gyakran szól majd bele a témákba?

Akárki akármit gondol, nekem még soha nem csörgött azzal a telefonom, hogy ezt vagy azt a cikket be kell rakni. A tulajdonosok az elején elmondták, milyen lapot szeretnének, de soha nem volt kézi vezérlés, és nem látom be, miért kellene ennek ezután másképp lennie. Kapunk persze visszajelzéseket. Havonta egyszer van vezetői beszámoló, ilyenkor – mint mindenhol – előkerülnek apróságok, amiken lehet javítani, de alapvetően elégedettek voltak a hetilappal. Abban bízom, hogy a napilappal is azok lesznek.”

Alakul az új origo.hu. Legalább annyira, mint a Lokál.

Figyelmébe ajánljuk