kertész lesek

Manga Cowboy

  • kertész lesek
  • 2014. november 3.

Gasztro

Kezdhetnénk azzal, hogy nem sok jó sülhet ki abból, ha a Marlboro Man találkozik egy bájos japcsi rajzfilmfigurával, pláne a Ráday utcában, de a folytatás már kevésbé perverz. A Manga Cowboy az éttermes utca sűrűjétől kicsit kijjebb esik.

Elsőre lejön, hogy ez az amerikai–japán vonal, amit az MC ígér, megtévesztő. Sem az Egyesült Államokban, sem a Távol-Keleten nem lehetne ilyen helyet sokáig életben tartani, de nem a gasztronómiai menyegző miatt. Ez az elképzelés ugyanis tipikusan nyugat-európai, például Berlinben minden bizonnyal sok hasonló lehet, mivel a lényeg legalább annyira a kúlság (például Fritz kólát kapni 550 Ft/üveg áron), mint az étlapon található fogások. Jó hír, hogy a cseppet sem szerény érdeklődést elnézve a dolog Budapesten is működőképes. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a comics-mangás extravagancia sohasem lesz nálunk a tömegétkeztetés hivatalos dizájnja.

Első blikkre nettó burgerezővel van dolgunk, menü hátán menü, háromfogások úgy háromezer körül. Természetesen a húspogácsáé a főszerep, olykor akadnak „rendes” ételek is, főleg steakek, vagy­is ne tessék kijevi pulykamellre vagy rántott sajtra gondolni. A vega menüt (3190 Ft) választjuk, ami az ún. mitzo-ka thai levessel indul. Elsőre csak a tányér tűnik különlegesnek, de végeredményben a tartalmára sem mondhatunk semmi rosszat. Szó sincs a kínai büfékből ismert egyenlöttyről, kifejezetten kellemes, mindazonáltal csípős dolog a mitzo-ka, télen talán egy fokkal jobb, mint ilyenkor. Ami a vegaburgert illeti, szerencsére nem csak salátás, majonézbe forgatott cheddar sajt lapul a nem különösebben izmos zsömlében. Leginkább olajmentes tócsninak mondanánk a zöldségekkel is telepakolt „műhúst”, ami egész jó, de azért nem bánjuk, hogy kértünk mellé egy plusz marhaburgert (csak a húst 850-ért), mert az viszont egészen kitűnő. Ugyanez áll a mellékelt sült krumplira és coleslaw salátára. Ez utóbbi tényleg úgy ropog, ahogy az aranyásók csizmája Alaszka jegén. És ha már a salátánál tartunk, emlékezzünk meg, méghozzá a legnagyobb elismeréssel arról a kis kitérőről is, amit a marha­steakszeletekkel (vagyis inkább forgáccsal – 990 Ft) megpakolt ún. vitaminsalátával (1490 Ft) tettünk.

És persze ne feledkezzünk meg az oreós sajttortáról, ami a fekete pilótakekszet egészen más dimenziókba emeli, mint a szokásos delikateszboltos konzumálás. Akármennyire ijesztőnek tűnik az elnevezés, erre a sütire bármelyik cukrász elégedetten csettintene, vagy ha nem, akkor úgy besárgulna az irigységtől, mint a napon felejtett madártej.

Figyelmébe ajánljuk