Hatalmas baj van, nem Mészáros Lőrinc nyert meg egy jelentős közbeszerzést

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 11:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez már a szakítás jele volna? Vagy az EU miatt adni kell a látszatra is?

Hiába indult el a közbeszerzésen, mégsem Mészáros Lőrinc cége építheti fel Szombathely és a környező települések árvízi védelmét szolgáló dozmati víztározót. Pedig a felcsúti polgármester, NER-arc cége (Mészáros és Mészáros Kft.) a Békés Drén Kft.-vel közösen adott be ajánlatot, de az Országos Vízügyi Főigazgatóság nem őket hozta ki győztesnek, ajánlatuk túl drágának bizonyult. Ők nettó 1,23 milliárdért, míg a győztes Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. és a Meliorációs és a Rekultivációs Kft. a Mészáros-ajánlatnál 40 millióval olcsóbban vállalta a projektet.

A Magyar Nemzet szerint egyébként komoly projektről van szó, mivel az EU-s támogatásból épülő víztározóra 2 milliárdnyi támogatást adtak a környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében. Kicsit aggódunk is Mészáros Lőrincért, nehogy a végén még elszegényedjen, és adriai hajózásra se maradjon pénze a családnak.

Idén is luxusjachttal szeli a horvát vizeket Mészáros Lőrinc családja – Fotók

A felcsúti milliárdos lánya és újdonsült férje is használja a rejtélyes csodahajót. Az Artemy névre keresztelt fehér luxusjacht – amelyre elsőként a magyarnarancs.hu talált rá tavaly nyáron – az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén, de nem Mészáros Lőrinc, hanem egyik lánya és az ő vendégei voltak a fedélzeten.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 11., 11:38
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Tarlós megszüntetné
Mi lesz a BKK-val?
Borsodi riport
Egy kegyetlen gyilkosság háttere
Interjúk
Parragh László, René Jacobs, Rob Brydon
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...