A fejlesztési irányok azonosítva vannak – Magyar rocksztár rajongót ver

  • narancs.hu
  • 2014. július 11.

Hírnarancs

Állattal tölti a nászéjszakát a polgármester, hülyét csináltak az államtitkárból, de ő volt a nyertes. És különben is! Megmondta a miniszter, olyan vasút lesz itt, hogy le se akarunk szállni róla.

Egy mexikói településen a polgármester feleségül vett egy krokodilt – írja a Blikk, de a cikkből szerencsére az is kiderül, hogy a krokodil nőstény volt, vagyis a keresztény értékekre oly kényes közép-amerikai országban nem csorbult a „család szentsége”.  Klassz lenne, ha nálunk is elterjedne ez a kedves hagyomány. Milyen lenne például egy olyan esküvő, amelyen a rezsikirály csepeli polgármester, Németh Szilárd az oltár elé vinne mondjuk valami hungarikumot. Egy nőstény pulit. Vagy egy kerecsensólyom tojót.

false

 

Ne aggódjanak, a viccek csak most jönnek.

„A Fidesz és a kormány üzenetei ezentúl sokkal összehangoltabbak lesznek, a Fidesz kommunikációs súlypontja is jobban áttevődik a kormányzati munkára, mint korábban” – mondta Kocsis Máté a Magyar Hírlapnak, ami azért érdekes, mert ugyanekkor a napi.hu  kis színes írása ritka (mit ritka, a Fidesz kormányra kerülése óta példátlan) jelenséget ismertet. Kósa Lajos a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának – fideszes – elnöki minőségében államtitkárt égetett, nyilvánosság előtt. A sztori magva, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a következő öt évben 12 milliárd forintot költene a teherautókat ellenőrző e-útdíjrendszer fenntartására és a személygépkocsikat érintő e-matricarendszer fejlesztésére, illetve a két rendszer egységesítésére. A fejlesztéseket azonban nem akarják nyílt közbeszerzési eljárás keretében meghirdetni, ezért mentesítést kértek. Természetesen az illetékestől, a Kósa vezette bizottságtól. A bili akkor borult ki, amikor Kósa egyik konkrétumokat firtató kérdésére Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár ezt válaszolta: „A fejlesztési irányok már azonosítva vannak, de a pontos műszaki specifikáció a fejlesztés tekintetében nem áll ott.” Ez akasztotta ki Kósát, aki ilyet szólt: „Tényleg lehetne egy kérésem? Élő ember normálisan, amikor még nincsen tudatmódosító szer hatása alatt, nem beszél úgy, hogy »a fejlesztési irányok azonosítva vannak«. Nem, nem beszél. Ragaszkodom hozzá, hogy úgy beszéljen már, hogy megértsük mi is azt. Mit kell azon érteni, hogy »a fejlesztési irányok azonosítva vannak«? Tényleg, én ezt nem értem, én egy más nyelvet beszélek. Azt akarja mondani, hogy felismerték, hogy milyen fejlesztések vannak a világban és azonosították őket? Vagy már nagyjából tudják, hogy mi a szöszt akarnak csinálni, csak konkrétan nincs ez eldöntve? Vagy egyáltalán most azt a munkát akarják elvégezni, hogy mi a fenét kéne csinálni?”

„Ez aztán a legény” – mondanánk elsőre, csakhogy Kósa kirohanása vélhetően sokkal inkább azt mutatja, hogy az a dolog, amire Kocsis Máté utalt a Magyar Hírlapban, tehát hogy „a Fidesz és a kormány üzenetei ezentúl sokkal összehangoltabbak lesznek, a Fidesz kommunikációs súlypontja is jobban áttevődik a kormányzati munkára”, még nem tökéletes. Mert hogy a lényeg mégiscsak az, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság megadta a mentesítést a minisztériumnak a nyílt közbeszerzési eljárás kiírása alól. Tehát egy olyan témában, amiről a felelős államtitkár annyit tud mondani, „a fejlesztési irányok azonosítva vannak”.

Bezzeg a vasútnál nincs mellébeszélés! „A kormány továbbra is kulcsszerepet szán a vasútnak, és ezzel szeretné növelni Magyarország versenyképességét” – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a 64. vasutasnap budapesti rendezvényén. Az MTI gyorshíre szerint a miniszter hangsúlyozta: a közösségi közlekedés újraszervezésének – amit a kormány 2010-ben elhatározott – már látszanak az eredményei, de ahhoz, hogy még több utast lehessen „visszacsábítani” a vasútra, tovább kell növelni a szolgáltatás színvonalát, „közös erővel fel kell építenünk a jövő vasúti közlekedését”. De azért ne gondoljuk, hogy Seszták csak a szokásos frázisokat szórta a bakterek lába elé. Azt is bejelentette, hogy „minden sajtóhíreszteléssel ellentétben” továbbra is számít Dávid Ilona MÁV elnök-vezérigazgató munkájára. E szavak után nem lennénk meglepve, ha kiderülne, a vezérigazgató asszony álláskereső lapokra fizetett elő.

A Baranya megyei online hangulatos tudósításából kiderül, hogy a Rockmaraton fesztivál közönsége tesz arra, hogy kedd óta kisebb-nagyobb megszakításokkal esik vagy szakad az eső. A már-már Woodstockot idéző szeretet-összejövetelen a rendőröknek csak egy esetben kellett intézkedni, amikor a hajnali órákban „a rendezvény egyik fellépő zenekarának tagja előzetes szóváltást követően bántalmazott egy láthatóan ittas állapotban lévő férfit, aki korábban inzultálta őket”.

Mivel erről nem készült felvétel, egy olyan örökzölddel kedveskedünk, amikor a láthatóan ittas állapotban lévő előadóművész inzultálja a közönséget.

Figyelmébe ajánljuk