A felesége után a tévéje is hátat fordíthat Hajdú Péternek

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 3.

Hírnarancs

Csak a bűnügy meg a bulvár – ilyen kemények a szerdai hírek.

Na, mizu, Vizo, mizu?

Mostanra már fürtökben érkeznek a Vizoviczki Lászlóval kapcsolatos hírek. A mai termésből szemezgetünk.

Az ügyészség kiadott egy közleményt, amelyben felindultan utasítják vissza azt a többek által megfogalmazott vádat, hogy a Vizoviczki-nyomozásnak nincsenek drogügyekkel összefüggő szálai. Most a Központi Nyomozó Főügyészség azt írja az MTI-nek, hogy ők márpedig nyomoznak kábítószer-fogyasztás és -birtoklás ügyében. Ami azt jelenti, hogy tényleg nem nyomoznak kábítószer-terjesztés miatt, amin az egyszeri, naiv olvasó lepődhet csak meg, aki éveken át azt hallotta, hogy a Hajógyári-sziget a drogos bulik Mekkája.

false

 

Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Azt is ma tudtuk meg, hogy Vizoviczki egyik médiaérdekeltsége részt vett a dohányosok fedett szórakozóhelyekről való kitiltását népszerűsítő kormányzati kampányban.

Az Index pedig azért csöngetett be a bulibáróhoz, hogy megtudja, mégis mibű' fizette ki negyedmilliárdos óvadékát.

Szerkesztőségi cikkünket itt olvashatják.

„Jó döntésnek bizonyult”

Éppen egy évvel ezelőtt írtunk róla először, milyen röhejes/őrjítő személyi összefonódások vannak a jegybank alapítványainál. Azóta a magyar demokrácia egyik legnagyobb, Nyugaton is tátott szájjal figyelt botránya keveredett az ügyből. Erre most jönnek a Matolcsy-alapítványok, és azt mondják bele az MTI-be:

„A jegybank által alapított Pallas Athéné alapítványok szerint a tény, hogy ugyanaz a személy több alapítványi felügyelőbizottságban tagsági feladatokat kapott, jó döntésnek bizonyult, mivel ez biztosítja az egységes ellenőrzést és az azonos elvek mentén történő szakmai és pénzügyi kontrollt.”

Hibátlan mondat.

Mint egy festmény

Mint egy festmény

Fotó: MTI

A bulvár bugyraiban

Biz’ isten, hagynánk szegényeket csendben vívódni, ha nem sürögnének korruptnak látszó fideszes politikusok és oligarchák körül. A Hajdú Péterről szóló mai hírt a Népszabadság szállította, akik úgy tudják, nem lesz folytatása a Hajdú Péter vezette Showtime-nak ősszel a Tv2-n. (A műsorról itt írtunk lesújtó kritikát.) A háttérben az állhat, hogy nem hozta a várt nézettséget, de nem csak erről van szó: Hajdú műsorgyártó cége ugyanis teljesen kiszorulhat Andy Vajna tévéjéből.

Ha ehhez hozzávesszük azt a tegnapi bulvárhírt, hogy a Hajdútól nemrég elköltöző Sarka Kata egy Vajnához köthető lakást bérel, miközben Rogán Antal feleségével van közös biznisze, akkor könnyen belesodródhatunk az összeesküvés-elméletek gyártásába.

A 168 Óra korábbi összeállítása „Árpi angyalainak” nevezi Sarka Katát, Rogán Cecíliát és Vajna Tímeát, és felveti, hogy az ő felépítésük Habony tudatos terve lehet. Mindhárom feleség „saját” bizniszbe is kezdett.

A lenti képen megfigyelhető Kökény-Szalai Vivien, a Tv2 hírigazgatója, Kökény Roland, Kaminsky Fanni, a miniszterelnök sajtósa, Hajdú Péter és Rogán Cecília.

KSZV, Kökény Roland, Kaminsky Fanni, Hajdu Péter, Rogán Cecília

 

Fotó: Facebook

Figyelmébe ajánljuk