Simán megadóztathatók a munkanélküli szegények, Alsónémedi meg is teszi

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 21.

Hírnarancs

Újabb díjazottak adták vissza Bayer miatt a kitüntetéseiket. Nem volt ingatlanmutyi a belvárosban a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint. Inkább nem akarnak budapesti olimpiát a magyarok. A vasárnapon megy továbbra is a cirkusz.

Lesz néhány plusz lovagkereszt a leltárnál

Egyre többen adják vissza Bayer Zsolt kitüntetése miatt saját, korábban kapott lovagkeresztjüket. Így tett Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa, majd őt követte Kenyeres István vegyészmérnök, biotechnológus, Tóth Bálint matematikus és Rózsa Péter újságíró. Tiltakozik a Raoul Wallenberg Egyesület is. Valamennyi díjvisszaadó azt hangsúlyozta, hogy semmilyen közösséget nem akarnak vállalni egy olyan nyíltan szélsőséges nézeteket valló, gyűlölködő emberrel, mint Bayer Zsolt. „Holnap postázom: vissza a feladónak. Az nem lehet, hogy egy lapon szerepeljek Bayer Zsolttal. Egy országban, de nem egy világban élünk” – kommentálta Rózsa Péter az ügyet.

Egy tálból...

Egy tálból...

 

Nincs is olyan, hogy belvárosi ingatlanmutyi

Nem keletkezett vagyoni hátrány azzal, hogy belvárosi ingatlanokat jóval áron alul adtak el Rogán Antal polgármestersége alatt, döntött a Nemzeti Nyomozó Iroda, ezért lezárták a nyomozást az ingatlanmutyi ügyében – írja a hvg.hu, amely fel is eleveníti, mely politikusok és egyéb kényszerű hobbifeljelentők próbálták meg intézkedésre bírni a különféle felelős szerveket. Úgy látszik, hiába.

Öncélú adókivetés a szegények ellen

Nemcsak bevételszerzés céljából, hanem már a nemkívánatos személyek távol tartása okán is születnek helyi adók, amióta a parlament két éve szinte bármilyen lokális adó kivetésére jogosító felhatalmazást adott az önkormányzatoknak. Alsónémediben napi 800 forintot kötelesek fizetni a jövőben mindazok, akiknek régóta nincs munkájuk, és nem a saját lakásukban élnek – írja a hvg.hu. Alsónémedi képviselő-testületének a napokban kevesebb mint fél óra elég volt arra, hogy ellenszavazat nélkül megalkossák azt a rendeletet, amelynek értelmében szeptembertől még nagyobbat lehet majd rúgni a szegényekbe.

Inkább ne legyen!

A magyarok 50 százaléka (45 százalékkal ellentétben) inkább nem támogatná, hogy 2024-ben Budapesten szervezzenek olimpiát – derül ki a Vasárnapi Hírek megbízásából, a Publicius Intézet által készített friss kutatásból –, de a támogatók fele is elbizonytalanodik, ha szembesül a költségekkel.

false

 

Tíz megkérdezettből hat úgy gondolja, hogy a kormány egyoldalúan tájékoztat az olimpia kérdésében. A megkérdezettek háromnegyede szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, míg kétharmad szerint az ország egyszerűen túl szegény az olimpia megrendezéséhez. Nagyjából ugyanennyien gondolják azt is, hogy a Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz. Az olimpia helyett a válaszadók kétharmada inkább az egészségügyet, egyharmada az oktatást fejlesztené, míg egyötöde a szegénységet számolná fel.

A vasárnap vásárnap

Állítólag nem hozná vissza a kormány a vasárnapi boltzárt. Varga Mihály a Hír Tv-nek cáfolta Semjént Zsolt kijelentését. A KDNP első emberét ez a téma késztette megszólalásra hosszú idő után, ám a nemzetgazdasági miniszter szerint mégiscsak az van, hogy a kormány elfogadja az emberek elsöprő többségének álláspontját, ezért nincs szó arról, hogy a vasárnapi zárva tartást visszahoznák, sőt kiterjesztenék. Állítólag. Elvileg.

Esküvő, halál – Merénylet Törökországban

Ötven ember meghalt és többen megsebesültek a Törökország délkeleti részén lévő Gaziantepben szombaton, amikor egy tinédzser egy esküvőn követett el robbantásos merényletet.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?