A kapitány visszatért – Navracsics szembemegy Orbánnal

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 10., 19:01
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kiss László szövetségi kapitány maradt, Navracsics Tibor dilemmája nem izgatja Havasi Bertalant. Sztrájkolnak a köztévések? Aligha. Eltemették Lemmyt. Hírek a hétvége végén.

Tiborok

A magyar származású brit író, Tibor Fischer olyan cikket kerekített a The Telegraphba Orbán Viktorról, hogy abból Budapestre már csak annyi jutott el, hogy a magyar miniszterelnök tulajdonképpen a magyar Churchill, holott a cikkben felbukkan Robin Hood, Margaret Thatcher, a foci-Eb és sok más. A témával kapcsolatos Villámnarancsunkat itt olvashatják.

Mint az ujjam

Mint az ujjam

Fotó: MTI

 

Azt viszont már az indexen láttuk, hogy egy másik Tibor, a Navracsics, „szembemegy Orbánnal”. Ja, amikor a Jászai felől jön, Orbán meg a Duna-part irányából. A portál a Frankfurter Allgemeine Zeitungot idézve próbálja magyarázni e képtelenséget. „A lengyel alkotmánybírósági reform, és az új médiatörvény bevezetése után − mindkettő heves tiltakozásokat váltott ki Lengyelországban és az EU-ban − az Európai Bizottság először alkalmazná a 2014 óta elérhető lehetőséget: az alkotmányosság mélyreható vizsgálatát fogja elvégezni Lengyelországban” és ez „akár büntetőintézkedések elrendelését is eredményezheti. (…) Péntek este az uniós biztosok stábjainak vezetőivel folyt egyeztetés, ami alapján látható, hogy egységes támogatói álláspontot fognak képviselni a biztosok”, vagyis „Navracsics Tibor, magyar uniós biztos sem fogja blokkolni a folyamatot”.

És mit mond erre Orbán magyar hangja, Havasi Bertalan? „Magyarország nem fog támogatni semmilyen Lengyelország elleni szankciót. Ez a miniszterelnök és a magyar kormány határozott álláspontja, amit természetesen nem befolyásolnak az Európai Bizottság, illetve a biztosok nyilatkozatai.”

Ennyi.

Laci bá’ meggondolta magát

„Kiss László marad az úszók szövetségi kapitány” – közölte vasárnap Gyárfás Tamás, a sportági szövetség (MÚSZ) elnöke azt követően, hogy felkereste vasárnap a kapitányt, hogy meggyőzze a maradásról. A hvg.hu cikkéből viszont az derül ki, hogy Kisst olyan nagyon nem kell győzködni: mire Gyárfás felkereste, ő már amúgy is meggondolta magát, mert annyian álltak ki mellette, „élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről”, és nem határozhatott másként. Kiss azt mondta, nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, „szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében”. Az újabb fordulatról írt Villámnarancsunkat itt olvashatja.

Itt még lemond

Itt még lemond

Fotó: MTI–Soós Lajos

 

Sztrájk a közmédiában

„A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetése elutasította a szakszervezetek 5,7 százalékos béremelési kérését 2016-ra, a cég egyáltalán nem akar fizetést emelni, ezért az érdekvédelmi szervezetek a sztrájkfenyegetés eszközéhez nyúltak. Január 15-én már az esetleges munkabeszüntetés alatt elvégzendő elégséges szolgáltatásról tárgyalnak az állami média irányítóival” – írta a nol.hu, de a cikk végére kiderül, hogy „a munkabeszüntetés esélye azonban csekély, a cégen belül ugyan erős az elégedetlenség, de a legtöbben féltik az állásukat”. A tárgyban írt Narancsblogot itt olvashatják.

A rock and rollt nem lehet eltemetni…

…mégis eltemették szombaton Lemmy Kilmistert, de ahogy az index írja, „vicces anekdotaparádé lett” a szertartásból.  A tudósítás szerint Lemmy fia, Paul például ezt mondta: „Lemmy nem volt mintaapa, de ezt soha nem róttam fel neki, szabad, bohém lélek volt, akit csodáltam, és eszem ágában nem volt korlátozni. 16 évesen maradtam vele először kettesben, egy kocsiban ültünk, és amikor már kényelmetlen volt a csend, így szólt: anyádnak régebben nagyon jó csöcsei voltak. Fél órát is eltöltöttem velük egyenként. Erre azt feleltem, hogy én ennél azért jóval többet voltam testközelben azokkal a mellekkel, mire apám elvigyorodott, és azzal vágott vissza, hogy de abban nem sok élvezet volt, ugye?”

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 10., 19:01
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  grrr
  2016. január 11., hétfő 16:30
  Nem az az érdekes, hogy valaki jót írt Orbánról a Telegraphban.

  Ez nem nagy kunszt.

  De az már igen, hogy az olvasóknak, illetve azoknak az olvasóknak akik szavaztak, szóval nekik Orbán - a pengés kerítésünkkel együtt - szimpatikus.

  Nanáhogy.

  Szerintem nem egy angol van - az ott születettekre gondolok - akik szívük szerint berobbantanák a csalagutat, mivel tele van a hócipőjük a kedves, szimpatikus migránsokkal.

  Én, mondjuk megértem.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk