A miniszterelnök úr kiállása világosságot gyújtott Kiss László fejében

  • narancs.hu
  • 2016. január 10.

Villámnarancs

Hirtelen megvilágosodása támadt az úszók csütörtökön lemondott szövetségi kapitányának, s a hétvégén – nem is olyan váratlanul – lemondott a lemondásról. Egyre cifrább az úszóbotrány.

Bár Kiss László múlt heti lemondása után Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke rögtön jelezte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, s igyekszik szándéka megváltoztatására bírni a maestrót, de valahogy csak vasárnapra sikerült elvergődnie Kisshez. Dugó volt vagy úszva vágott neki, vagy tudja a fene, a lényeg az, hogy elkésett. Mire odaért, Kiss már újra szövetségi kapitánynak érezte magát. S ezt nem mi mondjuk, hanem maga Kiss, akit ekképpen idéz az MTI-n keresztül a Népszabadság: „Az az igazság, hogy Gyárfás elnök úr már elkésett, mert a döntést a találkozásunk előtt meghoztam. Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként.”

Érdekes mondatok, különösen az Orbánra vonatkozó passzus izgi. Orbán a nyilvánosság előtt péntek reggeli rádióshow-jában tett megjegyzést a hetek óta tartó cirkuszra, amikor Kissről annyit mondott, hogy „tisztességben megőszült” embernek tartja, akiről „csak kalaplevéve lehet beszélni”.

Jó, akkor vegyük le a kalapunkat, s mondjuk ki: az öregnek leesett, hogy a játék Gyárfás bőrére megy. Nyilván nagyon kellett e kiokosodáshoz a miniszterelnök úrral az élükön kiálló kilencven edző szolidaritása, vagy valami. A lényeg az, hogy mostantól, hogy ő újra kapitány, minden ismét tiszta. Van a gonosz Gyárfás és a jó Hosszú Katinka. Ők feszülnek itt egymásnak, még szép!

Soha nem voltak ennél egyértelműbb szerepek.

Figyelmébe ajánljuk