A magyar focisták mellett Tiborcznak is megjött az étvágya

  • narancs.hu
  • 2016. június 15.

Hírnarancs

Ma minden a magyar Eb-sikerről szólt, de azért Tiborcz és Simicska is besunnyogtak a képbe. Az MSZP-nél a helyzet változatlan, a kávé mégsem rákkeltő, éljen! Szerdai híreink.

Foci az egész világ

A tegnapi váratlan, ám megérdemelt kettő-nullás magyar győzelem és a szintén meglepő döntetlennel végződő portugál–izlandi csata után másról se szólt a szerda, mint a magyar nemzeti tizenegy sikeréről. Míg tegnap este a szurkolók a körúton ünnepeltek, az ország vezetői a bordeaux-i stadionban pacsiztak, a miniszterelnöknél már csak Balog Zoltán emberminiszter volt boldogabb, akit a nagy örömünnep közepette még az sem zavart, hogy Csányi Sándor nem vele, hanem Orbánnal akart kezet rázni. Ma pedig sorjáztak a jobbnál jobb nyilatkozatok az immáron csoportelső magyar válogatott focistáitól, Gera Zoltán szerint egy ilyen meccs után „megjött az étvágyuk”, és elérzékenyülve gondol az otthoni szurkolókra, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint azért óvatosan kell a jövőbe tekinteni, nem lett a magyar csapat ettől sokkal esélyesebb, szerdától keményen kell készülni a szombati, izlandiak elleni meccsre. A szövetségi kapitány Bernd Storck szerint pedig „óriási szívvel a második győzelem is összejöhet”. Közben a Guardian az eddig látottak alapján az Eb egyik legnagyobb meglepetésének titulálta a magyarokat. Azt viszont ne gondoljuk, hogy az Eiffel-torony tényleg a magyar trikolórban pompázott. Most már az MLSZ is tudja. Aki igazán tájékozott akar lenni, olvassa blogunkat.

false

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kastély a biznisz

Az ünneplés mámora mellett nézzünk szét egy kicsit a nagyvilágban, ahol Tiborcz István és érdekeltségi köre június elején újabb ingatlancéget jegyeztetett be BDJK-Real Estate Kft. néven, a BDPST leányvállalataként. A Válasz.hu értesülései szerint a kft.-be rögtön apportálták is a bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt, a céget pedig ugyanoda jegyezték be, ahol Hamar Endre ügyvédi irodája is van – ő nem meglepő módon szintén Tiborczhoz köthető. A miniszterelnök veje körüli bonyolult kapcsolati rendszerről és céghálóról nemrég mi is írtunk egy remek cikket.

false

 

Alakul a médiapiac?

A nagy értesülések napja ez a mai, a Válasz.hu után a 168 Óra is előállt egy nagy bejelentéssel, miszerint hiába ácsingóznak Habonyok és Andy Vajnák az Indexre, mert a portál bizony Simicska Lajos kezére kerülhet. A lap információi szerint Simicskának ugyanis „komoly opciós szerződése van a vásárlásra”. Közben Mészáros Lőrinc, miután jól bevásárolt földekből, a Mediaworks felé kacsingat, amely többek között a Népszabadság és a Nemzeti Sport tulajdonosa is. A vevő az Opimus Press Zrt. lehet, ahol Csík Zoltán, Mészáros bizalmasa csücsül.

Nincs nagy váltás

Kevés izgalommal zárultak le az MSZP megyei elnökválasztásai, a 19 megye közül csak háromban történt változás, Baranyában Puch Lászlót Tóth Bertalan váltotta, Komárom-Esztergom megyében Ujházi Emilt Fekete Miklósra cserélték, Nógrádban pedig az offshore-gyanús Boldvai László lemondása miatt volt szükség egy új emberre, aki Huszár Máté lett. A tisztújító kongresszust június 25-én tartják.

false

 

Fotó: MTI


Bűnrészes a feleség?

Tovább gördül az orlandói mészárlás ügye, már Omar Mateen felesége ellen is vádat emelhetnek, aki a nyomozás jelen állása szerint ismerhette férje szándékát, meg is próbálta lebeszélni tervéről, a hatóságokat azonban nem értesítette, és így ő is bűnrészes lehet. A szövetségi bíróság hamarosan dönt a Noor Salman elleni vádemelésről.

Kávé, kávé, kávé

Fellélegezhetnek a kávéimádók, az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) rákkutatási ügynöksége kivette a kávét a rákkeltő anyagok kategóriájából, mert nem találtak elegendő bizonyítékot a kávéfogyasztás és a daganatok közötti összefüggésre. A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) viszont megállapította, hogy óvatosan kell bánni a nagyon forró (kb. 60 Celsius-fokos) italokkal, mert azok növelhetik a rák kockázatát, különösen a nyelőcsőrák esetében. Amíg erről kellő mennyiségű bizonyítékot gyűjtenek, a „valószínűleg rákkeltő kategóriába” sorolták a forró italokat.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.

A „titkosegyetem”

  • Földényi F. László

Nevek a szereplőlistáról: Dr. Bódis József, Dr. Horváth Zita, Dr. Palkovics László, Dr. Pavlik Lívia, Dr. Szarka Gábor, és a többi doktor, meg a kancellárok, a miniszterek, az államtitkárok, az államtitkárok helyettesei, meg a helyettesek helyettesei… Upor László könyvéből néznek ki az olvasóra.

A szédülésig

  • Pálos György

A szerző e kisregény megjelenése idején, 2021-ben már befutott író, megkerülhetetlen irodalmárnak számít Katalóniában, és talán a világban is. Katalán identitása is közismert, ami szintén hozzájárul helyi nimbuszához.

Gender a manézsban

A férfi és női szerepkör átalakulása lerágott csont, olyannyira, hogy a nemek szerepkörének egyik legmeghatározóbb új kihívása az, hogy újra és újra meg kell hallgatnunk az átalakulásukról szóló históriát. Nagyon nehéz olyan irányból közelíteni meg a témát, amely (legalább az egyik nemnél) ne szemforgatásba vagy köldöknézegetésbe torkollna.

Teljes elsötétítés

Jánd falujának és az ország 4113. sz. útjának a szélére a korábbi „Isten hozott” vagy valami hasonló szöveget mutató tábla helyére kiraktak egy újat, amelyre ékes külföldi nyelven a következőket pingálták: „No Migration, No Gender, No War” – számolt be az ATV híradója.

Ki vannak fizetve

A múlt kedden jelentette be Magyar Péter, hogy péntek délutánra tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé, s azon a kormány lemondását fogja követelni, amiért máig nem kért bocsánatot a bicskei gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekmények áldoza­taitól.

„Egy névtelen feljelentés miatt”

2021. február 5-én hajnalban rájuk tört a rendőrség, ezután döntöttek úgy a férjével, Szász János rendezővel, hogy Amerikába költöznek. Semmijük sem volt, mindent maguk mögött hagytak. Harminc év színészi pályafutás után egy idegen országban talált új hivatást.