A nap, amikor Tarlóst, Ákost és Kövér Lászlót is elfenekelték

  • narancs.hu
  • 2015. december 16.

Hírnarancs

Brutális szerda volt ez, de ne csüggedjünk: csupán három gyereket kell szülnünk, hogy baráti köre után végre minket is megtoljon egy kis pénzzel a kormány. Hírek egy goromba országból.

Szóval, ez volt ma a szadista szerda, kezdjük mindjárt Tarlóssal:

false

Az Orbán-kormány bedönti Budapestet – ezzel a kevéssé visszafogott címmel adta hírül ma reggel a Népszabadság, hogy nem lesz semmi pénz jövőre a fővárosban köztisztaságra (például patkányirtásra), parkgondozásra, de még közvilágításra sem, ezeket ugyanis mindeddig az iparűzési adóbevételből finanszírozta a város, ezt a pénzt viszont ezentúl a BKV működtetésére kell költenie. Budapest pedig amúgy is évről évre egyre kevesebb pénzt kapott az elmúlt években, úgyhogy maximálisan szopóágra állítják a várost és vele Tarlós István polgármestert, az embert, aki valamiért imádja, ha ütik, vágják, megalázzák a felettesei. Tarlós István szerint amúgy az elegáns húzás első áldozatai az agglomerációs buszjáratok lesznek. Aztán jön majd a többi.

Az már sokkal vidámabb volt, ahogy Novák Katalin családügyi államtitkár elkente Kövér László bajszos száját. Novák szerint ugyanis „Senkinek nem mondhatjuk, nem is mondjuk meg, hogyan éljen, hány gyermeket és mikor vállaljon”, a kormány pedig azért dolgozik, hogy „a magyar nőknek ne kelljen választani a munkavállalás és a gyermeknevelés között”. Vonatkozó véleménycikkecskénk itt olvasható.

Végül deresre hajolt Kovács Ákos is, akinek a gyorsan hírhedtté vált szülésügyi, maximálisan nőgyűlölő fejtegetése nem csupán a jobb érzésű állampolgárok, hanem egyik fő szponzora, a Telekom vezetői számára is megemészthetetlennek bizonyult, ezért utóbbi mostantól fogva nem szponzorálja tovább a szegény ember Dave Gahanjét. Méghozzá azért, mert, ahogy írják: „cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével.”

Ez eddig rendben, a dolog ott lesz masszívan fingszagú, hogy ma este Lázár János (!!) felháborodottan hánytorgatta fel, hogy a rohadt német multi mit meg nem enged magának a párt kedvenc, és nem mellesleg közpénzzel is jócskán kitömött popzenészével szemben. Lázár szerint „ez egy véleménydiktatúra, amit a Telekom megengedett magának”. Indulhat a békemenet Ákosért!

3 gyerök 10 milla: Lázár János a mai, szokásos sajtótájékoztató road show-ján robbantotta azt a bombát is, hogy ha valaki vállalja, hogy 3 gyereket szül/nevel, akkor kap 10 millió forintot a kormánytól ajándékba, és még 10 milla hitelt 25 évre, maximum 3 százalékos kamattal. Ezzel újabb határozott lépést tett népszerű kormányunk a korszerű kommunizmus szigetei felé, melynek legendás eredményei a történelmi tapasztalatok birtokában máris borítékolhatók.

Csak úgy forrt ma a média zavaros tengere! Kiderült például, hogy Gyurcsány Ferenc havi vagy kéthavi (még nem dőlt el semmi, a nagy ember koponyája mögött csak úgy ropognak a kerekek) folyóiratot készül indítani állítólag Hócipő 2 még nem tudni, milyen néven (és kinek vagy miért). Érdekesebb ennél, hogy a 444 szerint most már tuti, hogy az eddig is a legesélyesebbnek tartott New Wave Productions vásárolja meg tényleg az Origót – az a cég, amely a vs.hu-t is birtokolja, s ezzel akár egy egészen gigantikus szerkesztőség jöhetne létre. A kérdés csak az, hogy vajon a vs.hu kulturált, temperált és távolról sem Orbán segge felé tájékozódó hangvételét, vagy az Origóra a tavalyi kiherélése óta jellemző bizonytalankodó irályt folytatja-e majd ez az új óriás site. A kérdés eléggé költői.

Zárásként sajnos gyász: 75 éves korában elhunyt Benkó Sándor klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?