Ezerrel menekül a kuruc.info bátor tulajdonosa, de nyomában az FBI

  • narancs.hu
  • 2014. július 14.

Hírnarancs

Varga Béla nem jelent meg a tárgyaláson, helyette inkább lelépett. Folytatódik az S.-ügy. Pásztor Albert pedig ma is előállt egy új verzióval. Hol máshol, mint Miskolcon? Ez történt hétfőn.

Elfogatóparancsot adott ki az FBI a kuruc.info tulajdonosa ellen. A Kanadai Magyar Hírlap szerint az USA-ból Kanadába szökött Varga Béla, a kuruc.info nevű honlap tulajdonosa és üzemeltetője. Varga ugyanis kanadai–amerikai kettős állampolgár. Úgy tudni, zaklatás és halálos fenyegetések gyanúja miatt indítottak eljárást Varga ellen, de mivel nem jelent meg két San Franciscó-i kihallgatáson, a hatóságok elfogatási parancsot adtak ki ellene. Varga Béla mellett felesége, Pesti Judit, valamint a két fia is eltűnt. Az egyelőre bizonytalan, mindez hogy érinti majd a kuruc.info-t.

false

Jön az S.-ügy: a Budapesti Kommunikációs Főiskolán jelenleg is tanít S., a diákjait korábban molesztáló volt gimnáziumi tanár, akiről a 444.hu közölt hajmeresztő történetet még a múlt héten. „A 4 féléves képzés államilag támogatott és önköltséges formában is indul, utóbbi 449 000 forintba kerül félévenként, levelezősöknél a tandíj 379 000 forint. A főiskola meghirdetett kreatív producer specializációnak szeptembertől ő lett volna a vezetője – olvasható a honlapon” – írja a hvg.hu. Erről az új szakirányról azt írják a weboldalon, hogy S. mint „szerkesztő, dramaturg vezetésével a művészeti területen megszerzett alapképzettség után olyan plusztudás megszerzésére ad lehetőséget, amely a média szerteágazó világában érvényesíthető”. S. azonban aligha fog ősszel kurzust indítani…

Pásztor Albert ma sajtótájékoztatót tartott. Itt elmondta az MSZP és a DK jelöltje, hogy szerinte mivel lehet nyerni Miskolcon. Azaz: 1. kezeli a nincstelenek problémáját, 2. a gátlástalanoknak pedig üzeni, ő majd visszaállítja a rendet a városban. Az Index szerint azt is elmondta ma, hogy ő sosem használt olyan kifejezéseket, mint cigánybűnözés, vagy hogy statisztika. Szerinte olyan dolgok miatt támadják, amikről ő nem beszélt! És nem is! Idézzük vissza egész pontosan, mit mondott 2009-ben: „azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük.” Valóban, itt nincs szó cigánybűnözésről meg statisztikáról. Ehelyett van ez: „nyugodtan kijelenthetjük”. Mennyivel jobb!

Heisler András a pikáns Schwezoff-ügyről is nyilatkozott. A lényeg, hogy Heisler szerint Schwezoff Dávidnak el kéne húznia a búsba. Bővebben itt olvashat az ügyről.

Orbán Gáspár felnőtt édesapjához. És ha már ez történt, együtt is nézték a VIP-páholyból a vb-döntőt tegnap este. Fénykép itt.

Figyelmébe ajánljuk