Goebbels doktor holtában is belesápad az irigységbe

  • narancs.hu
  • 2015. június 24.

Hírnarancs

1940-ben a zsidók meg a patkányok, 2015-ben a szírek, az afgánok meg a tetvek. A fejlődés szemmel látható. Hírek Finkelstein és Habony árnyékában, avagy „bérrettegés”, ahogy a hülye publicista szokta volt mondani.
Íme, gyerekek, ilyen egy bevándorló

Íme, gyerekek, ilyen egy bevándorló

 

Töredelmesen bevalljuk, minket bizony dróton rángat a Fidesz-kormányzat két agyféltekéje, Arthur J. Finkelstein és Habony Árpád, így hát az okosabbnál okosabb figyelmeztető cikkek ellenére is újra meg újra beleesünk abba a csapdába, amelyet a két kommunikációs lángelme a nyilvános beszéd tematizálásával (reméljük, kellőképpen szakértő módon fogalmazunk) naponta állít nekünk. Vagyis változatlanul nem bírunk leszakadni a menekültek ügyéről. Elsősorban is azért nem, mert mind nagyobb aggodalommal figyeljük, hogy mivé válhat a mi hazánk.

A mai nap például azzal indult, hogy Németh Szilárd kijelölt rezsi- és újabban menekültügyi felelős az M1-en immár népvándorlásról, milliók Európa felé özönléséről beszélt. A tények pedig, mit ad a magyarok istene, máris rohantak igazolni Németh – és az elmúlt napok kormányzati megszólalóinak – kijelentését az idegenek szakadatlan beáramlásáról. A tényeket ezúttal a rendőrség biztosította, minekutána Szegeden és környékén gigantikus razziát tartottak: lezárták a városba vezető utakat és a Tisza-parti töltést, migránsokat kutatva. Az eredmény nem maradt el, több busznyi menekültet (az utolsó értesülések szerint 781-et) sikerült elszállítani a Röszke mellett kialakított ellátóhelyiségbe. A hatóságok eddigi gyakorlatának ismeretében erre az akcióra kábé akkora szükség volt, mint egy hónappal vagy egy évvel ezelőtt: semekkora. Csak hát egy évvel ezelőtt még Orbán Viktor szerint sem veszélyeztette Magyarország magyar jellegét a menekülők milliós hada.

Látványosan bevetették tehát a rendőrséget a menekültügy megfelelő kezelése érdekében. Dejszen szükség is van rá! Újabban arról hallani a közmédiumokban, hogy nem árt vigyázni velük, mert lopnak. (Kriminalizálási fázis.) Szerintünk előbb-utóbb színre lép a Köjál is, vélhetően nagy fertőtlenítőállomásokkal, kezeslábasokba beöltözött munkatársak fogják nagy nyomású vízsugárral meg ilyen porfújó izékkel tisztába tenni és fertőtleníteni az idegen betolakodókat, merthogy egyre több közöttük – ezt is „tudósításokból” tudjuk – a rühös meg a tetves. (Dehumanizálási fázis.) Ettől a sok förtelemtől véd meg minket az Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

A témaérzékenyebb és minél pontosabb köztájékoztatás érdekében ezúton ajánljuk az érintett alkalmazottak szíves figyelmébe minden ilyen jellegű prezentáció ősforrását, Fritz Hippler 1940-es dolgozatát (Az örök zsidó), amelyet egy háromfilmes csomag részeként rendelt meg a birodalmi propagandaminiszter, dr. Joseph Goebbels. Ebben például tudományos érvekkel alátámasztva és közérthető grafikákkal szemléltetik azt a közkeletű tényt, hogy a szörnyű fertőzéseket terjesztő patkányok és a nemkívánatos népelem vándorlási útvonala a történelemben, hát, figyelemre méltó módon esik egybe. Akkoriban tehát a zsidók és a patkányok éltek szimbiózisban, ma meg az afgánok, a szírek, a koszovóiak meg a tetvek. A különbség árnyalatnyi.

A témánál maradva: az Európai Unió nem érti Magyarországot, hogy a schengeni övezet tagjaként mégis hogy a búbánatba képzeli el a dublini szerződés egyoldalú felfüggesztését. A kormány közben a tegnapi kuruckodás után ma már visszafogottabban nyilatkozott az ügyben; szó nincs felfüggesztésről, csupán időt kér ahhoz, hogy megteremtse a feltételeket a szerződés betartásához. (Bővebben a hvg.hu-n.)

Nem lesz népszavazás a kormány bevándorlós-terroristás kérdőívének a kérdéseiből, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította az Együtt ez irányú beadványát – adta hírül az MTI. A testület szerint az ív azért nem vihető referendumra, mert a kormányzat a maga kérdéseit „véleményfelmérés” céljából fogalmazta meg. (Miért, egy népszavazás micsoda?) Erősebb érvnek tűnik, hogy nem világos, egy eredményes népszavazás esetén milyen konkrét jogszabályt vagy jogszabályokat kellene megalkotnia az Országgyűlésnek.

Kiszakadva a Finkelstein–Habony-duó mágiájából, arra hívnánk föl tisztelt olvasóink figyelmét, hogy senki nem tudja, mi történik a Görögország és az Európai Unió közötti tárgyalásokon. Most éppen körvonalazódik valami megoldás, de lehet, hogy mégsem.

Figyelmébe ajánljuk