Gyanús alak a főpolgármesteri poszt várományosa

  • narancs.hu
  • 2014. április 23.

Hírnarancs

A legesélyesebb jelölt, a legmenőbb Hamletek, a legbénább rendőrök, a legdühösebb jegybankelnök, a leg…bb ellenzék. Szerdai csúcsok.

Az MSZP támogatná az LMP főpolgármester-jelöltjét az önkormányzati választásokon – értesült az Index. Schiffer szerint a választási együttműködés mint olyan kabaréba illő felvetés. És ha már kabaré: a Demokratikus Koalíción belül állítólag felmerült Alföldi Róbert és Kulka János neve mint konszenzusos jelölteké (további pletykák itt).

Alföldi sajnos nem vállalta, ezért volna egy nem kevésbé reális javaslatunk: legyen Budapest főpolgármestere William Shakespeare! Rendben, nem tökéletes, hiszen éppen ma 450. éve, hogy halott, de vannak előnyei: nem lopna sokat, nem zargatná a hajléktalanokat, nem szívatná a melegfelvonulásokat stb. Addig is, míg a jó William átveszi az uralmat a főváros fölött, nézegessenek híres Hamleteket a Guardian válogatásában, Jude Law-tól Sarah Bernhardtig!

Laurence Olivier

Laurence Olivier

 

Az oroszok az ukrán haderő kivonását kérik Kelet-Ukrajnából, oroszbarát szeparatisták foglyul ejtették a Vice újságíróját, ukrán csapatok elfoglaltak egy várost, miközben az orosz külügyminiszter már a grúziai forgatókönyvet emlegeti. Ez csak egy nap és csak a legfontosabb hírek – tényleg folyamatosan forró a helyzet a szomszédban.

Matolcsy György házon belül háborúzik: a jegybank feljelentette saját felügyelőbizottságának tagját, Róna Pétert, mert azt merte állítani, hogy Matolcsyék törvényi felhatalmazás nélkül vásároltak hegedűt és képzőművészeti alkotásokat. Schiffer szerint „Matolcsynak elment a józan esze”.

A Szabadság téren ma a rendőrök mutatták be a legemlékezetesebb akciót. A tüntető civilek derekasan kitartanak.

Átadták az Artisjus Irodalmi Díjakat. A laudációk a Literán is olvashatók, mi pedig itt örülünk látványosan szerzőnk, Tompa Andrea sikerének.

Figyelmébe ajánljuk