Hát, akkor itt fogunk élni, az örök migrációs válsághelyzetben

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 09., 21:03
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jókor Kelj Fel János normakontrollt kér, Lőrinc barátot feljelentik, miközben özönlenek a vasorrú menekültek a mi kacsalábon forgó kis országunkba. Hírek rémmeseországból.

Vigyázz, jönnek!

„Migrációs válsághelyzetet” hirdetett a kormány az ország egész területére. Az indokolás meglehetősen zavaros, valószínűleg a még szeptemberben bejelentett és március 15-én hatályát vesztő válsághelyzet meghosszabbításáról van szó. Orbánék amúgy a fél éve hozott saját szabályaikat rúgták ma föl a bejelentéssel, ahogyan arra a Magyar Helsinki Bizottság közleménye is felhívta a figyelmet. Aligha véletlen egyébként, hogy a Fidesz-kormány újra hiszterizálni próbálja a közvéleményt – lásd erről mai Villámnarancsunkat.

A görög-macedón határon

A görög–macedón határon

Fotó: MTI

(Amúgy nem jönnek.)

A menekültek tömegei egyébként Magyarországig már el sem jutnak, hiszen a balkáni útvonalakat az érintett államok lezárták előttük. Sajtóhírek szerint kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé 437 bevándorlóval. Egy névtelenséget kérő rendőrségi tisztviselő azt mondta a Reutersnek, hogy Macedónia teljesen lezárta a határt az illegális bevándorlók előtt. Szlovénia éjféltől szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azok léphetnek be, akiknek van érvényes útlevelük és vízumuk, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik „humanitárius okokból” menekülnek az országba. Szerbia is bejelentette, hogy hasonló korlátozásokat léptet életbe Macedóniával és a Bulgáriával közös határán, de az ígéretek szerint minden lépést egyeztetnek az Európai Unióval. Horvátország éjféltől szintén csak érvényes dokumentumokkal és vízummal engedi be területére a migránsokat. A szigorítások gyakorlatilag azt jelentik, hogy lezárult a nyugat-balkáni migránsútvonal (hvg.hu).

Lőrinc barát, valamint jó apánk

Látjátok, gyerekek, így kell megfújni dolgokat

Látjátok, gyerekek, így kell megfújni dolgokat

Fotó: MTI

Hűtlen kezelés, költségvetési csalás, vesztegetés, színlelt szerződés gyanúját veti fel Juhász Péter szerint a Mészáros Lőrinc és az Orbán család bányavállalkozása közötti szerződés. A Magyar Narancs által decemberben feltárt történet alapján az Együtt politikusa följelentést készül tenni, és azt kéri, hogy vegyék zár alá a bányát. Juhász nem tudja megérteni, „mi lehet az oka, hogy egy gázszerelő megvesz valami tökéletesen értéktelen dolgot a miniszterelnök apjától? Mindezt úgy, hogy 20 év múlva, amikor lejár Orbán bányakitermelési joga a szerződés szerint, majd még a vevőnek kell helyreállítania a területet. Tehát azért vett meg valamit, hogy 20 év múlva újra rákölthessen egy rahedli pénzt, miközben egy fillér bevételhez sem jut ez alatt az idő alatt.”

Áder oder káder

Matolcsy éppen esküszik

Matolcsy éppen esküszik

Fotó: MTI

Áder János nem írta alá a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a postatörvény módosítását, hanem előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól (Ab). A köztársasági elnök szerint az MNB-törvény módosításai nincsenek összhangban a közpénzekkel való gazdálkodást és a közérdekű információkat érintő alkotmányos rendelkezésekkel, emellett a változtatás visszamenőleges hatálya szemben áll a jogbiztonság alkotmányos elvével. A postatörvény módosítását szintén a visszamenőleges hatály tilalma miatt küldi normakontrollra az Ab-re. A törvény szégyenteljes módosításáról, amivel lehetővé válna a jegybankban kezelt közpénz magánpénzzé konvertálása, itt írtunk, míg a Matolcsy-féle MNB üzelmeiről a csütörtöki Magyar Narancsban olvashatnak részletes áttekintést.

(Leadkép: innen)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 09., 21:03
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  József Tóta
  2016. március 12., szombat 18:40
  A hibbant faszi hibbantságát nyögik a dédunokáink is.Lehet, hogy érdemes lenne már kiszámolni, hogy mi került többe az országnak. Az ideiglenesen nálunk állomásozó szovjet csapatok, vagy ez a horda. Nem vagyok biztos benne, hogy negyvenöttől a rendszerváltásig kiloptak annyit az országból, mint a hibbant faszi és haverjai 98 óta.
 2. 7
  Curry
  2016. március 11., péntek 17:37
  Orban mar tavaly nyaron megmutatta, hogy tud veszhelyzetet produkalni, csak fel kell terelni a menekulteket BP-re, aztan all a bal a Keletinel. Kulturaltabb orszagokban, Horvatorszag, Szlovenia stb, a fovarosok semmit se lattak az egeszbol, mert az allam vegezte a dolgat, es siman atbuszoztattak a jonepet. Szarkeveresben nehez orbanra raverni.Felebredhetnenek mar a hivok!
 3. 6
  yoyo
  2016. március 10., csütörtök 12:40
  sajdik:

  orbán ezzel az alakításával azt készíti elő, hogy majd amikor nagyon sok menekült lesz itt, elmondhassa, ő látta előre, miközben idején az ellenfelei azzal froclizták, hogy rémeket lát (emlékeztetőül, ugyanez lezajlott tavaly is)

  pont ennyi kell az átlagtévénézőnek, hogy né má, milyen igaza volt orbánnak...

  ez olyan, ahogy az egyiptomi parasztok csak tátották a szájukat, mekkora isten a fáraó, megmondta, hogy elsötétedik a nap.

  A show része.


 4. 5
  sajdik
  2016. március 10., csütörtök 09:01
  Nincs ellentmondás. A migráncs-helyzet pillanatnyilag migráncsok nélkül fokozódik, és hogy aztán később mi lesz, az már más tészta. De Merkel elszántságát tekintve, Orbán elbúcsúzhat káoszkeltő segédanyagától, és ebben most már Putyin sem segíthet neki, mert az oroszokat meg az amerikaiak fogják ezután féken tartani. Azok se hülyék. Pontosan tudják, mit művel ez a két összejátszó rohadék, és szerencsénkre tökéletesen ellenérdekeltek az ügyben.

 5. 4
  reuters
  2016. március 10., csütörtök 08:52
  "Borzalmas jövőt készít elő az a politika, ami eleve idegenellenességre kondicionálja a társadalmat, miközben éppen az ellenkezője lenne a dolga, egy természetes és aligha elkerülhető dologgal állunk szemben..."
  Így bizony!
  A migráció világjelenség, világprobléma. (Hogy most a kiváltó okokról ne is beszéljünk.)
  Magyarország, de még Európa sem elég nagy, hogy érdemben befolyásolja. (Hogy most a rossz és még rosszabb magyar és európai döntésekről ne beszéljünk.)
  Mindenesetre az idegengyűlöletre és a megfélemlítésre alapozott kormányzati politika nagyon szégyenteljes.
  Ennél csak az a szégyenteljesebb, hogy a magyar lakosság egy jelentős része milyen fogékony az idegengyűlöletre.
  A helyi, időközi választások azonban azt mutatják, hogy amikor fontos döntést kell hozni, akkor nem működik az idegengyűlölet és a terroristákkal való riogatás.
 6. 3
  yoyo
  2016. március 10., csütörtök 06:52
  1-es, sajnos a migráns nélküli nem igaz.

  jönni fognak, legalább úgy, ahogy jöttek tavaly is, és most majd kiderül, mekkora patyomkin-díszlet is volt a kerítés.

  ebben a válságban, ami még nagyon sokáig el fog tartani, az az iszonyatos, hogy a felelőtlen politikai pirománja szívfájdalom nélkül magára gyújtja az országot, csak nehogy a pedagógustüntetésekről (vagy a rohadó egészségügyről, a paksi panamáról, mészáros lóciról, bármiről) legyen szó, miközben a xenofób zöm számára elhősszínészkedhedheti az egyedüli végvári vitézt, és közben zseniális trükkel kifacsarja a valódi kérdést, így a valódi választ is.

  Ami nem az, hogy akarunk-e akár egyetlen koszos terroristát, hanem az, hogy hogyan lenne lehetséges humanista módon viszonyulni a népvándorláshoz. (ami nem egyenlő azzal, hogy jöjjön ide a teljes 3. világ, hanem felállítani menekülttáborokat, gondoskodni élelemről, orvosi ellátásról, és megfelelő apparátust működtetni a regisztrációjuk, a menekültkérelmeik korrekt elbírálása és a továbbhaladásuk számára, miközben meg kell akadályozni, hogy menjen az ipari méretű embercsempészkedés, a menekültstátuszra nem érdemes emberek beáramlása.

  Ez vitathatatlanul hatalmas kihívás és tehertétel az országon, és vitathatatlanul nem következmények nélküli, ami a magyar társadalom etnikai összetételét illeti.

  de ostobaság azt gondolni, hazugság azt hirdetni, hogy elkerülhető az ország érintkezése a menekültproblémával. Borzalmas jövőt készít elő az a politika, ami eleve idegenellenességre kondicionálja a társadalmat, miközben éppen az ellenkezője lenne a dolga, egy természetes és aligha elkerülhető dologgal állunk szemben, amit meg kellene próbálni a magunk javára fordítani.

 7. 2
  Eeyore2
  2016. március 09., szerda 22:16
  Vándorelefántok miatt a kormány válsághelyzetet rendel el!
  De Viktor megvédi Hazánkat a Reátörő Vándor Elefántoktól!
  Éljen a Viktor, éljen a Párt!
 8. 1
  sajdik
  2016. március 09., szerda 22:02
  Migráncs nélküli migráncs-válsághelyzet... Ez azért nem akármi. Még húsz év múlva is ezen fogunk röhögni.

  A hibbant faszi kezd teljesen becsavarodni. Budapestet mikor szándékozik felgyújtani? Van legalább lantja is hozzá ? Hasonlóan dilinyós diktátorkollegájának, Nérónak állítólag volt sajátja, de ennek a seggfejnek még annyi esze sincs, hogy olyat még a gyújtogatás előtt kell lopni...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk